Politie Groningen

Woensdag 12 augustus 2009

Provincie Groningen, 12-08-2009

Westerlee: Pekelder gewond bij verkeersongeval

Een 42-jarige automobilist uit Nieuwe Pekela is dinsdagochtend op de kruising Emergoweg met de D.H. Vinkersweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 50-jarige automobilist uit Nieuw Scheemda verleende op de kruising geen voorrang aan de Pekelder. Door de aanrijding belandde het slachtoffer met zijn auto op de kop in een nabijgelegen sloot. Hij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage en een analyse van het ongeval gemaakt.

Hoogezand: bromfietser gewond bij ongeval

Een bromfietser uit Hoogezand (leeftijd onbekend) is dinsdagochtend op de Gorechtlaan gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 55-jarige automobilist uit Hoogezand verleende aan de bromfietser geen voorrang. Door de aanrijding kwam hij ten val. Het slachtoffer werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Groningen: vier gewonden bij kop-staartbotsing

Bij een verkeersongeval op de autosnelweg A7 zijn dinsdagmiddag vier gewonden gevallen. Een 45-jarige vrouw uit Sneek werd door een busje, bestuurd door een 69-jarige man uit Hamburg, van achteren aangereden. De Friezin en drie kinderen (7, 12 en 13 jaar) die achterin zaten, raakten door de klap van de aanrijding gewond. Alle vier werden voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage en een analyse van het ongeval gemaakt. Beide voertuigen werden door een bergingsbedrijf afgesleept.

Baflo: vrachtwagenchauffeur op de bon

De politie heeft dinsdagochtend op de Winsumerweg een 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bovensmilde bekeurd. De Drent bestuurde een trekker met oplegger. Op de oplegger vervoerde hij een rupskraan. Dit voertuig was 3,50 meter breed, zodat de vrachtwagencombinatie alleen met een verkeersbegeleider mocht rijden. De Drent kreeg daarom een bekeuring van 480 euro uitgereikt. Anderhalf uur later kon de chauffeur onder begeleiding zijn weg vervolgen.

Groningen: jonge vrouw gewond na val uit raam

Een 18-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagnacht bij een ongeval thuis aan de Multatulistraat gewond geraakt. Het slachtoffer zat in het raam van haar slaapkamer, terwijl zij met een vriendin in gesprek was. Plotseling verloor de 18-jarige haar evenwicht. Zij viel vier meter naar beneden en kwam op de grinttegels van de voortuin terecht. De jonge vrouw werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Veendam: man rijdt onder invloed

De politie heeft dinsdagnacht op de Vrederustlaan een 42-jarige man uit Veendam aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Veendammer langzaam in zijn auto rijden. Tijdens de controle roken de dienders alcohol bij de bestuurder. Een blaastest wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1 promille alcohol in zijn bloed had. De 42-jarige mocht met een rijverbod van vier uren het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: man veroorzaakt serie aanrijdingen

De politie heeft dinsdagnacht op het Rodenburg een 51-jarige man uit Leek aangehouden. De verdachte had met zijn auto op een garageterrein maar liefst veertien autos aangereden. Een getuige belde hierop de politie. De agenten konden de Leekster op aanwijzing van de getuige inrekenen. De verdachte had volgens eigen zeggen valium gebruikt. De versufte man werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Daar werd van de verdachte een bloedproef afgenomen. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. De auto van de man wordt technische nader onderzocht. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Stadskanaal: bus rijdt tegen pui

Een 43-jarige buschauffeur van Arriva is dinsdagmiddag tegen de pui van een kantoorpand aan de Beneluxlaan gereden. De bus stond geparkeerd bij het busstation aan de Navolaan. Een 16-jarig meisje uit Ter Apel stapte de bus in en nam plaats. De chauffeur liep even de bus uit, maar liet daarbij de motor draaien. De man deed de deur van de bus aan de buitenkant dicht. Plotseling kwam de bus in beweging. De chauffeur probeerde de deur nog te openen, maar dit lukte hem niet. Ook het meisje trapte nog op één van de pedalen om zo te voorkomen dat de bus het pand zou inrijden. Volgens de 16-jarige reageerde de bus niet op haar handeling. Zowel het meisje als de chauffeur raakten niet gewond. Zij kwamen met de schrik vrij. De voorkant, het raam en het dak van de bus raakten beschadigd. De pui van het kantoorpand raakte ook beschadigd. De verkeersongevallendienst heeft onderzoek gedaan.

Groningen: fles kapot gegooid

Een 19-jarige Stadjer is woensdagochtend op de Grote Markt aangehouden, omdat hij een fles kapot gooide op straat. Hij kreeg een bekeuring van baldadigheid mee naar huis.

Groningen: navigatiesysteem uit auto gestolen

Twee onbekende mannen hebben dinsdagavond in de Frederikstraat een navigatiesysteem uit een auto gestolen. Ze vernielden een ruit, waarna ze het apparaat konden wegnemen. De politie adviseert auto-eigenaren waardevolle spullen altijd uit de auto te halen.

Groningen: buitenlanders bekeurd voor snelheid

Een 52-jarige vrouw uit de Verenigde Staten is woensdagavond op de Beneluxweg bekeurd. Ze reed 105 km/uur, terwijl daar 70 km/uur is toegestaan. Omdat de vrouw uit het buitenland komt, kreeg ze -na overleg met de officier van justitie- een boete van 240. Die betaalde ze direct. Ook een Duitser viel op dezelfde plek door de mand. De 37-jarige Duitser reed s avonds 95 km/uur. Hij kreeg een bekeuring van 154. Tenslotte liep een 52-jarige inwoner van Israël tegen de lamp. Hij reed 100 km/uur en kreeg een boete van 174.

Groningen: snorfietser valt door de mand

Een 28-jarige Stadjer viel dinsdagmiddag door de mand toen hij rijdend op zijn snorfiets mobiel belde. Hij werd langs de kant van de weg gezet voor een controle. De man had geen kentekenbewijs bij zich. Ook was de snorfiets niet verzekerd. Daarnaast werd duidelijk dat hij nog vier boetes, ter waarde van 400, had openstaan. De Stadjer betaalde het bedrag. Ook zijn snorfiets moest hij achterlaten. Die krijgt hij weer terug als het voertuig verzekerd is.

Stadskanaal: bromfietser in de fout

Een 17-jarige bromfietser uit Valthermond is dinsdagochtend in de Oosterstraat in Stadskanaal bekeurd. Toen hij gecontroleerd werd, gaf hij zelf al aan dat de bromfiets was opgevoerd. Op de rollentestbank liep de snelheid op tot 85 km/uur. De bromfiets wordt nader technisch onderzocht. Het kentekenbewijs werd ingenomen. Verder bleek de achterrem van het voertuig kapot te zijn, waren de richtingaanwijzers onvoldoende verlicht en was een panty over de verlichting aan de voorkant geplaatst.

Groningen: gebouw besmeurd met verf

Een pand aan de Laan Corpus den Hoorn is in de nacht maandag 10 op dinsdag 11 augustus besmeurd met verf. Onder andere waren een deur, een kozijn en een muur geverfd. De politie doet onderzoek.

Delfzijl: ingebroken in woning

Onbekende(n) hebben in de afgelopen twee weken kans gezien in te breken in een woning aan de Kazematstraat in Delfzijl. De dader of daders zijn via een raam binnen gekomen. Er wordt in ieder geval geluidsapparatuur en wat huisraad vermist. De bewoonster doet aangifte.

Delfzijl: allergische reactie na wespensteek

De traumaheli moest er dinsdagochtend op de Vennen in Delfzijl aan te pas komen om een 36-jarige man uit Oude Pekela te behandelen. De man zat met een collega in de auto toen hij onwel werd. De collega reed naar de benzinepomp voor hulp. De man was bewusteloos geraakt door een allergische reactie na een wespensteek. Het Mobiel Medisch Team behandelde de man, waarna hij per ambulance naar een ziekenhuis gebracht werd. Het is niet bekend hoe het met de man gaat. Agenten zorgen ervoor dat de traumaheli veilig kon landen en opstijgen.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op donderdag 13 augustus, controleert de politie op de volgende plaatsen:

* N360 Groningen - Ten Boer

* N363 aansluiting N361 - Uithuizen

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde dinsdag 11 augustus op diverse plaatsen op snelheid.

* Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1280, aantal overtredingen: 16 (2x gordel, 1x mobiel bellen en 1x doorgetrokken streep), hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

* Groningen, Verlengde Hereweg: aantal geregistreerde voertuigen: 387, aantal overtredingen: 13 (7x gordel, 3x mobiel bellen en 3x rood licht).