Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.25 uur

Utrecht, 12-08-2009

Verdachten oplichting weer vrij (Zie ook Persberichten Utrecht stad van 11 augustus)

UTRECHT - De zeven verdachten die maandag 10 augustus zijn aangehouden voor oplichting, zijn weer in vrijheid gesteld omdat ze niet langer verdacht zijn.

De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van een melding van oplichting. Een man had voor honderden euros een inferieur meubelstuk gekocht. Agenten troffen de verkopers aan en namen hun spullen in beslag. Na onderzoek bleek oplichting onvoldoende aan te tonen. De mannen en vrouw, uit Ierland en Groot Brittannië, zijn weer in vrijheid gesteld. Wel hebben ze een boete gekregen voor venten zonder vergunning. De oproep van dinsdag 11 augustus aan gedupeerden om zich te melden voor het doen van aangifte, komt dan ook te vervallen.

Aangehouden voor baldadigheid

UTRECHT - Een 17-jarige jongen uit Hilversum is woensdagmorgen 12 augustus om 05.00 uur aangehouden voor baldadigheid. Hij maakte deel uit van ene groepje jongens die op het Janskerkhof vervelend waren. Ze schopten tegen en gooiden met fietsen. De 17-jarige jongen zette het op een rennen toen agenten hem aanspraken. Na een korte achtervolging kregen agenten hem te pakken. Hij is aangehouden en daarvan zijn zijn ouders op de hoogte gebracht.

Aanhouding dankzij buurtbewoner

UTRECHT Op de Grote Trekdreef heeft de politie dinsdagavond 11 augustus een verdachte van een woninginbraak aangehouden. Om 22.40 uur belde een buurtbewoner 1-1-2 nadat een andere bewoner een onbekende man had betrapt in een woning aan de Kalmynosdreef. De buurman zag de voor hem onbekende man de woning via het raam verlaten met een volle vuilniszak. Hij probeerde de verdachte aan te houden, maar die ging er vandoor. De politie werd ingeschakeld en agenten zochten in de omgeving naar de verdachte. Op de Grote Trekdreef vonden ze de verdachte en hielden ze hem aan. De 31-jarige man uit Utrecht is ingesloten. De buit had de verdachte bij de woning achtergelaten.

Insluipingen

De politie waarschuwt Utrechters om met mooi weer geen ramen of balkondeuren open te laten staan. Inbrekers maken hier graag gebruik van, zoals ook de afgelopen week te zien was op www.stopdecriminaliteit.nl. Tips om de kans op een woninginbraken te verkleinen, vindt u op deze website.

Verdachte diefstal/heling aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdag 11 augustus een 54-jarige man uit Utrecht aangehouden voor diefstal of heling van een bromfiets.

Omstreeks 18.35 uur nam de politie een aangifte van diefstal van een bromfiets op. Het voertuig was die middag gestolen op de Manilladreef en de zoon van de eigenaar deed snel aangifte. Toen de agent de aangifte opnam, controleerde zij in het systeem op wiens naam de bromfiets stond. Het bleek dat het voertuig een uur daarvoor was overgeschreven op naam van een 54-jarige Utrechter. Agenten gingen direct bij de Utrechter langs en hielden hem aan. De bromfiets werd niet op het adres van de man aangetroffen. De zaak is in onderzoek.

Drinken, geen id en beledigen

UTRECHT Op de Neude is dinsdag 11 augustus een man aangehouden omdat hij zich niet kon identificeren en een agent grof beledigde. De man was eerder die dag al vervelend toen een kennis van hem bekeurd werd vanwege alcoholgebruik op straat. Even later, omstreeks 18.45 uur, zagen dezelfde agenten de man met een blikje rumcola staan. Toen ze hem daarvoor wilden bekeuren, kon de man zich niet identificeren. Hij werd aangehouden. Ten overstaan van een vol terras schold hij de agent de huid vol. De man is ingesloten en overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie ter vaststelling van zijn identiteit.

Fiets snel terug

UTRECHT Op de Oude Pijlsweerdstraat is een 41-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het stelen van een fiets. Om 07.10 uur werden agenten op straat aangesproken door een man die aangaf dat zijn fiets net gestolen was. De dief zou er net aan komen fietsen. Agenten lieten de 41-jarige man stoppen en hij verklaarde dat hij de fiets had meegenomen omdat hij niet op slot stond. De man is aangehouden.

Samen stelen

UTRECHT In een winkel aan de St. Jacobsstraat zijn twee vrouwen aangehouden die samen cosmetica hadden gestolen. Beveiligers zagen dinsdag 11 augustus de diefstal via de bewakingscamera gebeuren en hielden de vrouwen aan. Daarna schakelden ze de politie in. Agenten namen de vrouwen, een 18-jarige inwoonster van Krimpen aan den IJssel en een 32-jarige vrouw uit Nijkerk, omstreeks 14.55 uur mee. Na verhoor en een boete, mochten de vrouwen het politiebureau weer verlaten. Ze hebben een winkelontzegging gekregen.