Dienstenbond CNV

Nieuws

12 augustus 2009

Anorexia dreigt bij ING

Ike Wiersinga, bestuurder van CNV Dienstenbond, heeft zicht gestoord aan de onverholen trots van topman Hommen over de bezuinigingscijfers als gevolg van de reorganisaties. Vanochtend maakte ING bekend dat de reorganisatieplannen snel hun beslag hebben gekregen en dat er al 1000 banen meer en eerder dan voorzien zijn weggevallen. Wiersinga: "Dat geluid is ongepast als je de geluiden van de werkvloer kent. De druk is hoog bij de achterblijvers en er zijn forse problemen in de motivatie. Meer focus op het eigen personeel is nodig!"

De presentatie van de kwartaalcijfers vandaag noemt CNV Dienstenbond heel traditioneel en alleen gericht op de shareholders. En dat terwijl ING eerder bekend maakte zich, naar aanleiding van de kredietcrisis, veel meer te willen richten op alle stakeholders. Wiersinga: "De klanten, maar vooral ook de eigen werknemers zijn nu dubbel en dwars aan de beurt." Ze vervolgt: "Het vlees is nu helemaal van de botten. Eerder dreigt nu anorexia voor ING. Een te magere bezetting verlamt het personeel, neemt de motivatie weg en staat een goede klantgerichtheid in de weg."

Rust en duidelijkheid voor personeel
Voor alle duidelijkheid hecht Wiersinga te stellen dat extra reorganisaties uit den boze zijn. "We gaan er vanuit dat het met het verdwijnen van 8000 arbeidsplaatsen helemaal gedaan is. Rust en een heldere en gezamenlijk gedragen koers naar de toekomst is nu nodig."