Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - mobieltje helpt vrouw uit koelcel | |
Een 22-jarige vrouw heeft dankzij haar mobieltje hulp kunnen inroepen toen zij dinsdag 11 augustus in Apeldoorn in een koelcel belandde waarvan de deur dichtviel.


De vrouw was aan het werk bij een bedrijf en moest iets uit de koelcel halen. Hierbij viel de deur dicht en aangezien de noodknoop in de cel niet werkte, kon zij er niet meer uit. Gelukkig had zij haar mobieltje bij zich en werd zij na ongeveer 20 minuten uit haar benarde positie bevrijd. Eenmaal buiten kwam zij weer op temperatuur. De gewaarschuwde politie heeft de Arbeidsinspectie geïnformeerd. Voor eigenaren van een koelcel is dit bericht misschien wel aanleiding om de eigen veiligheidvoorzieningen te controleren.

|     |Apeldoorn - lastige vrouw                                 |

Een op leeftijd zijnde bewoonster van een verzorgingstehuis in Apeldoorn heeft dinsdag 11 augustus melding gemaakt van een lastige vrouw. Zij probeerde onder andere haar tas 'te rollen' .


De bejaarde vrouw kwam omstreeks 15.50 uur in haar rolstoel het verzorgingstehuis aan de Fortlaan binnen. Zij merkte dat zij gevolgd werd door een ongeveer 30-jarige vrouw die aan haar tas begon te plukken. Ze wist te voorkomen dat haar tas gerold werd. Dit was nog niet voldoende, want de onbekende vrouw begon aan de armbanden van de bejaarde te friemelen. Het slachtoffer had echt het idee dat getracht werd één van de armbanden te stelen. Dit alles is niet gelukt waarna de politie werd geïnformeerd. Een onderzoek naar deze vrouw die ongeveer 1.65 m is en haar zwarte haar in en staart droeg, heeft nog geen resultaat gehad. De politie vraagt mensen die iets soortgelijks overkomt altijd te bellen met 0900- 8844. Mogelijk worden hierdoor strafbare feiten voorkomen en kunnen verdachten worden aangehouden..

|     |Apeldoorn - auto weg na insluiping                        |

In de nacht van dinsdag op woensdag 12 augustus hebben de bewoners van een woning aan het Zilverschoon in Apeldoorn ongewenst bezoek gehad. Men is er onder andere met een groene Peugeot 306 vandoor gegaan.


De bewoner was vannacht wakker geworden en ging zowel binnen als buiten een kijkje nemen. Hij kon niets bijzonders ontdekken en ging weer naar bed. Vanmorgen bleek de voordeur open te staan en was de auto, een groene Peugeot met het kenteken TZ-JT-64 gestolen. Het is niet duidelijk hoe men binnen is gekomen. De politie heeft een aangifte opgenomen en de auto staat als gestolen gesignaleerd.


Einde berichten

-----------------------

(





(



---- --