ABVAKABO FNV


*

* ABVAKABO FNV

Conferentie en werkgroep Verenigingsvernieuwing

In augustus 2008 is er een startconferentie verenigingsvernieuwing geweest. In deze conferentie zijn de 5 uitgangspunten bediscussieerd en uitgedacht. De resultaten van deze conferentie hebben gediend als input voor de themabijeenkomsten.

In juni 2009 heeft het bondsbestuur een werkgroep in het leven geroepen die, in samenwerking met de projectleider verenigingsvernieuwing en een externe adviseur (Thijsse advies), voorstellen gaat ontwikkelen voor wenselijke en noodzakelijke veranderingen in de vereniging. Het bondsbestuur heeft de werkgroep het volgend gevraagd:

"De werkgroep heeft als opdracht om draagvlak te genereren voor verenigingsvernieuwing en in dat kader voorstellen te ontwikkelen en aan te bieden aan het Bondsbestuur die op ruim draagvlak kunnen rekenen, voor wenselijke en noodzakelijke veranderingen in de vereniging. Dit uitgaande van de vijf uitgangspunten voor verenigingsvernieuwing"

De werkgroep is in de maanden juni, juli en augustus samengekomen en zal in augustus advies uitbrengen aan het bondsbestuur. Dit zal ook belangrijke input zijn voor de congresdocumenten.

De werkgroep verenigingsvernieuwing bestaat uit:
* Beatrice Fest

* Ger Geldof

* Daisy Hogewoning

* Wiel Horstemans

* Lips Nijborg

* Oskar van Rijswijk

* Jo Vaessen