Gemeente Lansingerland

Week van de Vooruitgang 2009
week van de vooruitgang

De gemeente Lansingerland doet ook dit jaar weer mee aan de landelijke Week van de Vooruitgang om het belang van duurzame mobiliteit te onderstrepen.

En om te laten zien dat je samen het verschil kunt maken en een belangrijke bijdrage kunt leveren aan een schonere lucht, een rustigere en veiligere woonomgeving.Â

De acties waar Lansingerland aan meedoet in de Week van de Vooruitgang:

Maandag 14/09: Op de fiets of met het OV naar je werk Werk je bij een bedrijf in Lansingerland? Kom dan op maandag 14 september op de fiets of met het Openbaar Vervoer naar je werk. Je doet iets goeds voor het milieu en je kunt er nog gebak voor al het personeel mee winnen ook. Het bedrijf dat namelijk de meeste mensen op de fiets of in het OV krijgt deze dag, of met zeer creatieve ideeën zoveel mogelijk medewerkers op de fiets of met het OV naar het werk laat komen, wint gebak bij de koffie!

Â

Meld uw bedrijf vóór vrijdag 11 september aan bij de gemeente Lansingerland door een mail te sturen naar
margot.van.der.velden@lansingerland.nl. Vermeld daarbij in ieder geval een contactpersoon en een telefoonnummer. De jury belt deze contactpersoon op dinsdag 15 september, een dag na de actiedag en bepaalt naar aanleiding van alle reacties welk bedrijf dit gebak daadwerkelijk heeft verdiend! Het winnende bedrijf staat op 23 september a.s. met een mooie foto in de Heraut.

Donderdag 17/09: Op voeten en fietsen naar school Duurzame mobiliteit en veiligheid gaan hand in hand. Op deze actiedag vraagt de gemeente aandacht voor de bijdrage die ouders kunnen leveren aan de veiligheid rond scholen èn een schonere lucht. Door kinderen niet met de auto maar op de fiets of lopend naar school te brengen. Veilig Verkeer Nederland ondersteunt deze actie. Een aantal collegeleden zal deze dag rondom enkele basisscholen in actie komen, bijvoorbeeld als verkeersbrigadier.
De basisscholen die meedoen aan deze actie kunnen zich aanmelden via margot.van.der.velden@lansingerland.nl. Ook wordt onder de deelnemende scholen een taart verloot.

Â

Kijk voor meer informatie op www.weekvandevooruitgang.nl.