Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - duo verdacht van straatroof                     |

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar aanleiding van twee straatroven. Beide incidenten vonden in de nacht van dinsdag op woensdag 12 augustus in Zutphen plaats. De verdachten hebben portemonnees en mobieltjes buit gemaakt. De politie zoekt contact met eventuele getuigen.


Het eerste incident deed zich rond middernacht op de Warnsveldseweg ter hoogte van de Berkenlaan voor. Een 17-jarige fietser werd door een getinte jongeman op een fiets tot stoppen gedwongen. Hij werd met een mes bedreigd en moest zijn mobieltje en portemonnee afgeven. Terwijl dit gebeurde bleek er een tweede jongeman achter hem te staan. Beide verdachten zijn op de fiets richting de stad weggevlucht.


Het slachtoffer heeft een passerende automobilist gevraagd de politie te bellen, maar deze had geen mobieltje bij zich. Eenmaal thuis kon het slachtoffer de politie bellen. Tijdens de straatroof is ook nog een scooterrijder gepasseerd.


Terwijl de politie met haar onderzoek naar de verdachten bezig was, kreeg zij een tweede melding van straatroof. Bij de rotonde Laan naar Eme/Harenbergweg bleken twee tieners rond 01.45 uur op soortgelijke wijze te zijn beroofd van hun portemonnee en mobieltje.


Zij fietsten richting het ziekenhuis en werden ook tegengehouden door een onbekende man die hen bedreigde met een mes. Ook hier bleek weer een tweede verdachte bij betrokken te zijn en de mannen met getint uiterlijk en klein van postuur hadden hun gezicht bedekt om herkenning te voorkomen. Na hun daad zijn beide mannen richting de Moesmate gevlucht.


De politie zoekt contact met mensen die meer over beide straatroven kunnen verklaren. Men wil graag in contact komen met de automobilist die op de Warnsveldseweg door het slachtoffer is aangesproken en de scooterrijder. Men kan bellen met 0900 - 8844 en indien men anoniem informatie over de verdachten kwijt wil, kan dat via Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000.


Einde berichten

-----------------------

(





(



---- --