Ministerie van Economische Zaken

'Ondanks positievere cijfers crisisbeleid voortzetten'

12 augustus 2009 | nieuwsbericht | Kredietcrisis

De nieuwe, positievere, cijfers van het Centraal Plan Bureau zijn geen reden om het ingezette crisisbeleid te veranderen, zegt minister Van der Hoeven.

'We gaan door met verzachten van de gevolgen van de crisis. Ik probeer de kredietverlening aan bedrijven op gang te houden en zet alles op alles om er straks sterker uit te komen,' zei de minister woensdag 12 augustus 2009.

Werkloosheid

Het CPB ziet in 2010 een einde aan de economische krimp. Maar volgens Van der Hoeven betekent dit niet dat de zon al weer gaat schijnen. 'De voorspelde werkloosheid is nog steeds zeer hoog, dat is een sociaal drama voor wie het overkomt. De hardste klappen moeten nog vallen.'

Rekening

Ook met de overheidsfinanciën gaat het niet goed. Die bevinden zich op een dramatisch dieptepunt. 'De cijfers zijn dan wel een tikje bijgesteld, we zullen van deze crisis nog vele jaren de rekening gepresenteerd krijgen. Het kabinet moet bekijken hoe dit wordt opgevangen. Nederland is nu 10 procent minder ijk dan we dachten aan het begin van de kabinetsperiode. Iedereen begrijpt dat dat ingrijpend is,' aldus de minister.

Verwante informatie


* Kredietcrisis