KNHS


WK-menponys zonder problemen door de keuring
12 augustus 2009
greven2009_knhs_g4x1063

GREVEN (DLD)(KNHS) Van 13 tot en met 16 augustus vindt in het Duitse Greven het vierde Wereldkampioenschap voor ponyspannen plaats. Vanmorgen werden de deelnemende ponys voorgesteld aan de veterinairen. Alle 27 ponys van de negen Nederlandse deelnemers werden zonder problemen fit bevonden voor deelname.

Onder toeziend oog van de Nederlandse WK-officials jurylid Gé König (Velp), buitenlands veterinair afgevaardigde Julius Peters (Appelscha) en steward Paul van Geloven (Alphen, Nbr.) werden de ponys goedgekeurd voor deelname aan het WK.

Negentig deelnemers uit achttien landen komen vanaf morgen tot en met zondag aan de start in Greven waar zij om de individuele wereldtitels strijden in de rubrieken enkelspan, tweespan en vierspan pony. Daarnaast strijden negen landen om de hoogste eer in het landenklassement. Ieder landenteam bestaat uit minimaal een en maximaal twee deelnemers per rubriek. Het beste resultaat per rubriek per onderdeel telt mee voor het landenklassement. Het Nederlandse team bestaat uit enkelspanrijders Arjo van Kekem (Hoogblokland) en Yvonne de Ruyter (Rotterdam), tweespanrijders Ewoud Boom (Nijkerk) en Arjos vader Karel van Kekem (Hoogblokland), aangevuld met vierspanmenners Jan de Boer (De Vecht) en Aart van de Kamp junior (Ermelo). Tijdens het WK verdedigt dit complete team de zilveren medaille van het WK in 2007. Wereldkampioen Jan de Boer en zilveren medaillewinnaar Aart van de Kamp junior verdedigen in Greven-Bockholt bovendien hun in 2007 behaalde individuele titels. Van de Kamp kon vandaag door de begrafenis van zijn grootvader niet aanwezig zijn bij de veterinaire keuring. Aarts ponys werden voorgebracht door zijn grooms, de 29-jarige menner keert vanavond weer terug naar Greven.
Melanie Becker (enkelspan pony, Klaaswaal), Manon van Kasteren (tweespan pony, Schijndel) en Marcel de Vries (vierspan pony, Eygelshoven) maken hun WK debuut in Greven-Bockholt. Zij nemen op individuele basis deel.
Bondscoach Tjeerd Velstra wordt op de terreinen van Reitverein St. Martin bijgestaan door assistent bondscoach Ad Aarts (Liessel) en teamveterinair Schelto Jonker (Vorden).

Programma:
woensdag 12 augustus
09.00 uur: veterinaire keuring

donderdag 13 augustus
08.00 uur: dressuur enkelspan pony
15.15 uur: dressuur tweespan ponys (eerste deel) 19.30 uur: Openingsceremonie

vrijdag 14 augustus
08.00 uur: dressuur tweespan ponys (tweede deel) 13.00 uur: dressuur vierspan ponys
ca. 17.30 uur: prijsuitreiking

zaterdag 15 augustus
08.30 uur: marathon
20.45 uur: prijsuitreiking

zondag 16 augustus
08.30 uur: vaardigheid enkelspan pony
gevolgd door prijsuitreiking
12.00 uur: vaardigheid tweespan ponys
gevolgd door prijsuitreiking
15.30 uur: vaardigheid vierspan ponys
gevolgd door prijsuitreiking
ca. 18.00 uur: prijsuitreiking medailles

foto Jan de Boer door Rinaldo de Craen www.decraen.com