Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.05 uur

Utrecht, 12-08-2009

Gewapende overval

BAARN Dinsdag 11 augustus omstreeks 21.40 uur vond een gewapende overval plaats op een horecagelegenheid aan de Pompstraat.

Een man kwam de zaak binnen en bedreigde met een wapen het aanwezige personeel. De man eiste geld en verliet daarna met het buitgemaakte geld de zaak. Hierna zou de verdachte zijn weggereden in een donkerkleurige personenauto. Tot nu toe ontbreekt ieder spoor.

Signalement overvaller
Een man met een bruin getint uiterlijk, lengte ongeveer 1.80 m., mager tot dun postuur, tussen de 20 en 25 jaar. Hij was gekleed in een blauwe vieze spijkerbroek en had de capuchon van zijn bruine vest over zijn hoofd gedaan en zijn gezicht gedeeltelijk bedekt met een zwarte sjaal.

De politie roept eventuele getuigen op zich te melden bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Als u anoniem wilt blijven, bel dan uw informatie door via Meld Misdaad Anoniem, op telefoonnummer 0800-7000.

Mannen aangehouden voor diefstal fiets

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Twee mannen van 21 en 22 jaar uit Bunschoten-Spakenburg zijn dinsdag 11 augustus omstreeks 20.15 uur aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal van een niet op slot staande fiets die voor een woning op de Spuistraat stond.

De diefstal werd door de eigenares op heterdaad ontdekt. Zij volgde de twee mannen die een woning waren binnengegaan. De gewaarschuwde politiemensen trof de op slot staande fiets bij die woning aan en hielden vervolgens in die woning de twee mannen aan. Eén van hen bleek de fietssleutel nog in zijn zak te hebben.

De twee mannen zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. De fiets werd aan de eigenares teruggegeven.

Bromfietser onder invloed

SOEST Politiemensen controleerden dinsdag 11 augustus omstreeks 21.45 uur een bomfietser op de Soesterbergsestraat.

Bij het aanspreken was sprake van alcoholgebruik. Na de blaastest op straat moest de bromfietser, een 41-jarige man uit Soest, mee naar het bureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat hij 785 ug/l alcohol in zijn lichaam had, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.