Gemeente Echt-Susteren


Verkeersveiligheidactie van start

Â

Het beeld voor de âBobâ-campagne is in Limburg ontwikkelt en speelt in op het bekende vakantiegevoel. De tekst âde zomer is een feest dankzij Bobâ laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

Â

Want de vakantieperiode is voor de meeste mensen een tijd van ontspannen, plezier maken en de zinnen verzetten. Dat daarbij alcohol een rol kan spelen is natuurlijk geen probleem, maar dit mag het eigen plezier en het plezier van anderen natuurlijk niet bederven.

Â

Verkeer

Alcohol en verkeer gaan al helemaal niet samen. Vandaar deze campagne, als een goed en natuurlijk vervolg op âRij met je Hartâ. De ZomerBob campagne bestaat uit posters langs invalswegen, stoppertjes in de Limburgse media en persberichten.

Â

De landelijke actie wordt ondersteund met borden langs autowegen en radiospotjes. De zomercampagne loopt tot eind augustus en wordt dan vervangen door de bekende actie âWij gaan weer naar schoolâ.

Â

De Campagnekalender Limburg is een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL), een onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de Provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. Vaste partners binnen de Limburgse Campagnekalender zijn Rijkswaterstaat, Politie, Veilig Verkeer Nederland en de Provincie Limburg.

Â

ROVL

De Campagnekalender Limburg is een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL), een onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de Provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg.

Â

Eind vorig jaar heeft het ROVL het Europees Verkeersveiligheids Charter ondertekend. Hiermee schaart Limburg zich achter de ambitie van de Europese Commissie om vanaf 2011 jaarlijks 25.000 potentiële verkeersslachtoffers te voorkomen.

Â

De ambitie in Limburg ligt echter hoger. Het ROVL heeft de Nuloptie geïntroduceerd.

Daarbij streeft het ROVL naar een verkeerssysteem waarin nagenoeg geen slachtoffers meer vallen. Door permanente verkeerseducatie, een begrijpelijke infrastructuur, handhaving en technologische invloeden moet deze ambitie door eendrachtige samenwerking te verwezenlijken zijn.

Â

Samen op weg naar de meest verkeersveilige provincie van Nederland.

Â
Â

Â

Â