Gemeente Eemnes

Persberichten

Veteranenbijeenkomst BEL-gemeenten

De bijeenkomst begint om 16.00 uur en duurt tot ongeveer 19.30 uur.

Het doel van deze bijeenkomst is het tonen van waardering voor hun inzet tijdens oorlogs- en vredesmissies. Ook biedt de bijeenkomst een goede gelegenheid om contacten te leggen of te hernieuwen en herinneringen op te halen.

Uitnodiging
Alle veteranen uit Blaricum, Laren en Eemnes die ingeschreven staan bij het Veteraneninstituut hebben een persoonlijke uitnodiging gekregen. Bent u een veteraan in één van de BEL-gemeenten die niet staat ingeschreven bij het Veteraneninstituut meldt u zich dan zelf aan? Ook u bent hartelijk welkom!

Nederlandse Veteranendag
Op de laatste zaterdag van de maand juni is de nationale viering van de Nederlandse Veteranendag. Tijdens deze dag wordt nationaal meer bekendheid gegeven aan en waardering getoond voor onze veteranen.

Nederland kent inmiddels een lange traditie als het gaat om de inzet van ons leger: de Tweede Wereldoorlog, Indië, Nieuw-Guinea, Korea, Libanon, Cambodja, de Balkan, Irak en Afghanistan. Dit betekent dat er anno 2009 140.000 Nederlandse veteranen zijn. Naast de nationale Veteranendag worden in een groeiend aantal gemeenten op lokaal niveau initiatieven voor veteranen ontplooid.

Informatie/aanmelden
Veteranen die niet zijn uitgenodigd kunnen zich via het bestuurssecretariaat van Eemnes aanmelden voor de bijeenkomst op 18 september: tel. (035) 7513335 of e-mail naar bestuurssecretariaat. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie over de veteranenbijeenkomst.

(Gepubliceerd 12-08-2009)