Gemeente Wijdemeren


Veel keuze in trouwlocaties

Veel keuze in trouwlocaties

In 2008 was er een lichte toename (21) van huwelijken in Wijdemeren.

De vier oudere locaties bleven nog steeds erg in trek. Ongeveer twee keer per maand was er een huwelijksvoltrekking in èèn van de nieuwe locaties. Daarmee voorzien deze locaties in de behoefte.

De cijfers
In 2008 kozen 182 bruidsparen er voor om in Wijdemeren te trouwen. De meeste stellen (57) gaven het ja-woord op Landgoed Eikenrode. Op Kasteel Sypesteyn werden 48 huwelijken voltrokken. 47 aanstaanden kozen voor het gemeentehuis als locatie, waarvan 30 paren kosteloos op maandagochtend trouwden. In restaurant De Molen werd in 2008 zeven keer getrouwd. De elf nieuwere locaties Het Wapen van Amsterdam, Rederij Loosdrecht, Rederij Noord-West, De Willibrordkerk, Finley-Het Witte Huis, Golden Tulip Loosdrecht, Restaurant t Swaentje, Rederij De Tijd, Ottenhome, Brasserie Kompas en Rederij Belle verwelkomden gezamenlijk 22 stellen.

Bijna overal trouwen
Trouwen in een kerk, molen, kasteel, landhuis of op een boot. In Wijdemeren kan het sinds vorig jaar allemaal. In 2008 breidde de gemeente het aantal trouwlocaties uit van vier naar vijftien. Naast deze vijftien unieke trouwlocaties is het mogelijk om te trouwen op een zelfgekozen locatie. Deze locatie moet wel voldoen aan een aantal criteria. Van deze mogelijkheid is tot nu toe eenmaal gebruik gemaakt.

Trouwen in Wijdemeren
Iedere locatie doet zijn uiterste best om de wensen van het bruidspaar te vervullen. In het bewonersloket staat uitgebreide informatie over alle trouwlocaties die er in de gemeente Wijdemeren zijn.

Pijltje Naar het bewonersloket

(12-08-2009)