Gemeente Venray


12 augustus 2009

Montessorischool Venray kan beginnen

College akkoord met bijdragen gemeente

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de aanpassingen van de schoolwoningen en de eerste inrichting Onderwijsleerpakketten (OLP) en Meubilair ten behoeve van montessorionderwijs Venray. Dat betekent dat de school in september open kan.

De montessorischool ontvangt van de gemeente EUR 50.199,- voor de aanpassing van de locatie en EUR 63.647,87 voor lesmateriaal en meubilair. Daarmee kan het montessoironderwijs in het nieuwe schooljaar van start in de schoolwoningen aan de Sleutelbloem 22 en 24 in Landweert.

Op 16 december 2008 heeft het ministerie het Plan van Scholen van de gemeente Venray goedgekeurd en daarmee ook de komst van montessorionderwijs. Dit betekent dat het schoolbestuur van het montessorionderwijs, MOZON, met ingang van 1 augustus 2009 bekostiging ontvangt voor een school in Venray. Met ingang van die datum is de gemeente Venray verantwoordelijk voor de huisvesting en heeft daarmee de wettelijke verplichting om bij de start van het nieuwe schooljaar op 7 september adequate huisvesting gerealiseerd te hebben. Deze huisvesting is voorzien in de schoolwoningen aan de Sleutelbloem. Op dit moment is er binnen de gemeente Venray geen andere locatie beschikbaar om de montessorischool te huisvesten.

Om de schoolwoningen te laten functioneren als hoofdlocatie voor de nieuwe school zijn enige aanpassingen noodzakelijk. Voor de aanpassingen stelt de gemeente EUR 50.199 beschikbaar. Daarnaast heeft een nieuwe school recht op een bijdrage voor de eerste inrichting onderwijsleerpakketten (OLP) en meubilair. De hoogte van die bijdrage wordt bepaald aan de hand van het aantal leerlingen. Montessorischool Venray heeft in dit kader recht op 2 groepen OLP en meubilair. Hiervoor gelden vastgestelde normbedragen. Voor 2009 zijn deze bedragen gesteld op EUR 39.858,26 voor 2 groepen OLP en EUR 23.789,61 voor 2 groepen meubilair, samen EUR 63.647,87.