Gemeente Doetinchem

Persbericht, 12 augustus 2009

Doetinchem bevriest grondprijzen

De grondprijzen van door de gemeente Doetinchem uit te geven gronden gaan in 2009 niet omhoog. Dat heeft het college van Burgemeester en Wethouders dinsdag 11 augustus besloten.
Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de gevolgen van de huidige economische crisis. Daarnaast publiceert de gemeente Doetinchem vanaf heden de grondprijzen op de website www.doetinchem.nl.

Het college stelt dat het in deze tijd van kredietcrisis en stagnerende bouwproductie vreemd zou zijn om de grondprijzen voor uit te geven bouwkavels te verhogen. Dit betekent dat de grondprijzen dit jaar niet worden geïndexeerd en dus gelijk blijven aan 2008.

Transparantie
Doetinchem hanteert dezelfde uitgangspunten voor alle projecten waarbij de gemeente de grond uitgeeft voor woningbouw, op bedrijfsterreinen, voor kantoren en voor de verkoop van snippergroen. Deze algemeen geldende uitgifteprijzen dragen bij aan uniformiteit binnen het grondbeleid van de gemeente. Daarnaast komt het de efficiëntie, duidelijkheid, eerlijkheid en kwaliteit ten goede.

Grondprijzen online
Om de transparantie van beleid verder te versterken, heeft het college bovendien besloten om vanaf nu de grondprijzentabel op de gemeentelijke website te publiceren. Veel andere gemeenten hebben deze stap al eerder gezet.