Warchild


Hillary Clinton in actie tegen seksueel geweld Congo Bookmark and Share
12 augustus 2009 - VS gaat strijd aan met seksueel geweld Congo De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Clinton heeft 17 miljoen dollar toegezegd om de strijd aan te gaan met seksueel geweld in DR Congo.

Seksueel geweld
Seksueel geweld is in Congo een enorm probleem. In 2008 zijn er 16.000 gevallen van seksueel geweld bekend in DR Congo; 65 procent hiervan zijn kinderen, veelal tienermeisjes. Dit blijkt uit gegevens van het United Nations Population Fund, UNFPA.

Hulp VS
Door de hulp van de VS wordt medische en psychologische hulp voor de slachtoffers mogelijk gemaakt en kunnen vrouwelijke politieagenten worden ingezet. Daarnaast heeft Clinton bij de president van Congo Kabila benadrukt dat daders berecht moeten worden.

War Child helpt slachtoffers van seksueel geweld War Child werkt in DR Congo met meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld. In de workshopcyclus 'She Deals' leren de meisjes beter omgaan met hun ervaringen en emoties. Via onderwijs biedt War Child alternatieven voor prostitutie, waar veel van deze meisjes in zijn beland.

Taboe doorbreken
Ook helpt War Child het taboe op seksueel geweld te doorbreken door voorlichtingsactiviteiten te organiseren in gemeenschappen. Daardoor kunnen meisjes en jonge vrouwen uit hun isolement komen. Tot slot brengt War Child - samen met andere internationale organisaties - het onderwerp onder de aandacht bij beleidsmakers.