Gemeente Smallingerland

Sportlaan kan er weer tegen

Festiviteiten op 21 en 22 augustus

De metamorfose van de Sportlaan is bijna compleet. In de afgelopen anderhalf jaar is hard gewerkt om de openbare ruimte van het hele complex opnieuw in te richten met een nieuwe toegangsweg, een nieuwe ontsluiting van de zuidkant van het gebied, veel ruimere parkeergelegenheid en een reeks aan nieuwe of vernieuwde gebouwen waar één ding centraal staat: de sport! De aanpak van de infrastructuur en openbare ruimte kostte de gemeente EUR 2,1 miljoen. Maar er gebeurde veel meer: Zo werd in de afgelopen jaren (ook particulier) geïnvesteerd in onder meer het nieuwe schietsportcentrum, kon de Honk- en Softbalvereniging een nieuw clubgebouw realiseren na brand, werd er een nieuwe korfbalhal gerealiseerd, bouwt Hockeyvereniging de Graspiepers nu een nieuw clubgebouw met was- en kleedgelegenheden, kon AV Impala gebruik gaan maken van een vernieuwde atletiekbaan, hebben de Beampipers al een poosje de beschikking over een tennishal en werd de Politieacademie gevestigd achter de oude sporthal. Het Bewegingscentrum breidde ondertussen uit, Centre Squash is nu aan het verbouwen, de Smallingerlandse Vereniging voor Petanque kreeg ruimte op het complex en ook de kaatsvereniging kan uit de voeten op de velden van de Sportlaan evenals de Voetbalschool Noord. En ook de fietstourclub en de sportacrobaten van Adonis maken gebruik van de faciliteiten die het vernieuwde complex biedt.

Sportcomplex De Sportlaan is niet alleen qua uiterlijk helemaal veranderd. Bijkomend effect is dat de daar gevestigde sportverenigingen en ondernemers elkaar veel beter hebben leren kennen en steeds meer samenwerking met elkaar zoeken.

Om de nieuwe gezamenlijke uitstraling kracht bij te zetten, hebben alle partijen samen met de gemeente en Sportbedrijf Smallingerland de schouders gezet onder een tweedaags openingsprogramma dat op 21 en 22 augustus aanstaande plaatsvindt. Vrijdag de 21e vindt de officiële opening plaats met een symposium dat gaat over Sport en Maatschappij. Voor diezelfde vrijdag zijn 1500 basisschoolkinderen uitgenodigd om op het vernieuwde complex aan allerlei sportieve activiteiten mee te doen. Zaterdag 22 augustus vindt de grote open dag plaats voor het grote publiek. Iedereen is daar van harte welkom. Er worden demonstraties en clinics aangeboden en er is de hele dag live muziek.