Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Harderwijk - Overval speelhal                             |

Drie gemaskerde en gewapende overvallers hebben dinsdagavond 11 augustus een overval gepleegd op een gokhal aan de Bruggestraat in Harderwijk. Er is niemand gewond geraakt.


Rond 22.35 uur kwamen de overvallers de gokhal binnen. Ze bedreigden de medewerkers en eisten geld. Met een geldbedrag heeft men daarna de hal verlaten en zijn te voet gevlucht via onder meer de Rabbistraat.
Op het moment van de overval waren enkele medewerkers en een tiental bezoekers in de hal aanwezig.


De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en vraagt tips en getuigen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


-----------------------

(





(



---- --
|     |Ermelo-Nunspeet  - Politietoezicht op Randmeren           |

Tijdens politietoezicht op de Randmeren heeft de politie van de Noordwest-Veluwe dinsdag 11 augustus in de middag- en avonduren 4 maal een proces-verbaal opgemaakt.


Eén maal werd bekeurd voor het waterskiën buiten het toegestane gebied en drie maal voor het varen in een snelle boot zonder dat de "dodemansknop" in gebruik was.


De politie liet het bij waarschuwingen voor kleine overtredingen van de visserijwet, het te snel varen, geen gebruik zwemvest, en het niet kunnen tonen van het registratiebewijs van de boot.


De politie van de Noordwest-Veluwe houdt regelmatig met een motorboot toezicht op de recreatievaart op de Randmeren.

|     |Nunspeet - Schutting in brand bij spelletje met lucifers  |

Twee 13-jaruige jongens uit Nunspeet hebben dinsdagmiddag 11 augustus bij de politie bekend dat ze in een schutting van heidematten brand hebben veroorzaakt, toen ze met brandende lucifers gooiden. De bewoner van de woning met de schutting bluste zelf de brand. De schutting raakte beschadigd.


Het tweetal had samen lucifers gekocht en gooiden in een steeg aan de Mauvekant in Nunspeet met de lucifers. Toen de schutting in brand raakte, probeerden ze eerst zelf het vuur te doven, maar toen dat niet lukte gingen ze er van door. De gewaarschuwde politie wist de jongens op te sporen en heeft hen verhoord.
In overleg met de ouders, worden de jongens aangemeld bij het jeugdpreventieproject voor een passende maatregel.


-----------------------

(





(



---- --