Trots op Nederland

Nieuws

12 aug 2009 | TrotsopNederland doet in Landgraaf mee aan verkiezingen

De Landgraafse afdeling van TrotsopNederland heeft op 27 juli 2009 in Zalencentrum De Brandpoort Landgraaf haar eerste officiële bijeenkomst gehouden voor geïnteresseerde inwoners. De bijeenkomst was ondanks de vakantieperiode druk bezocht. De belangstelling kwam niet alleen van mensen die interesse hebben in de mening en ideeën van TrotsopNederland, maar ook van andere politieke partijen in Landgraaf.

Na het verwelkomen van de aanwezigen en het uitbrengen van een toast met een glas champagne op de nieuwe partij en op Rita Verdonk, zijn door voorzitter Patrick Cremers de bestuursleden van TrotsopNederland gemeente Landgraaf voorgesteld.

Voorzitter Patrick Cremers heeft een inleiding gegeven over de manier waarop TrotsopNederland burgers bij het politieke besluitvormingsproces gaat betrekken: luisteren in plaats van dicteren; de overheid in dienst van haar burgers en belastingbetalers in plaats van andersom.

Marc Silvertand heeft de bouwstenen van het verkiezingsprogramma gepresenteerd. Belangrijke thema's zijn onder andere:

Een veilig Landgraaf - het handhaven van openbare orde en veiligheid, onder andere door veel harder op te treden tegen overlast veroorzakers en criminelen.
Een dankbaar en respectvol Landgraaf - het zorgen voor goede voorzieningen voor senioren in Landgraaf: zorgvoorzieningen, mooie wooncomplexen in de mooiste delen van Landgraaf zodat senioren tot op hoge leeftijd zelfstandig kunnen blijven wonen in hun eigen vertrouwde woonomgeving.
Een betrouwbaar en daadkrachtig Landgraaf - een overheid die betrouwbaar, daadkrachtig en niet te duur is. Dat kan beter in Landgraaf. een dienstverlenende, vriendelijke overheid met eenvoudige, duidelijke en vooral minder regels.
Een modern Landgraaf met toekomst - Landgraaf aantrekkelijker maken voor jonge generaties met moderne hoogwaardige voorzieningen zoals goede scholen, sportvoorzieningen en een zwembad om trots op te zijn.

Marc Silvertand: "TrotsopNederland wil een einde maken aan de huidige bestuurscultuur waarin politici vinden dat ze het altijd beter weten en waarin mensen die ontevreden zijn, niet serieus worden genomen of voor populist worden uitgemaakt. Wij willen af van de cultuur waarin bestuurders elkaar in allerlei verbanden voortdurend posities toeschuiven en de hand boven het hoofd houden."

Wendy Franssen, juriste en bestuurslid van TrotsopNederland gemeente Landgraaf, gaf een toelichting op wat de gemeente kan doen om Landgraaf veiliger en leefbaarder te maken: "Wij zijn van mening dat het gemeentebestuur haar verantwoordelijkheid moet nemen en veel harder en vaker zou moeten optreden tegen overlastveroorzakers en tegen mensen die zich niet aan de wet- en regelgeving houden. Het bestuur zou gebruik moeten maken van alle aan haar ter beschikking staande (juridische) instrumenten om in de gemeente Landgraaf een veilige en fijne leefomgeving te behouden en waar nodig terug te brengen. Daar waar de omringende gemeenten hard optreden tegen bijvoorbeeld drugspanden en kamerverhuurbedrijven die zich niet aan de regels houden, gebeurt dat in Landgraaf nauwelijks. Terwijl ook wij in Landgraaf deze problematiek kennen. Wij willen voorkomen dat onze gemeente het afvoerputje van de regio wordt.
TrotsopNederland gemeente Landgraaf vindt het plaatsten van camera's op meer plaatsen binnen de gemeente een instrument is dat het overwegen zekere waard is. Daarnaast pleiten wij voor de inzet van méér gemeentelijke toezichthouders en een gemeentelijk overlastmeldpunt."

TrotsopNederland gaat in Landgraaf meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Voor en na de eerste afdelingsbijeenkomst hebben mensen uit Landgraaf aangegeven mee te willen doen. TrotsopNederland gemeente Landgraaf roept inwoners die kandidaat gemeenteraadslid willen worden, op om zich voor 15 september te melden zodat een landelijke commissie onder aansturing van Riet Roelofsen, selectiegesprekken kan voeren met de kandidaten.

Patrick Cremers: "Op 27 juli 2009 is het startsein gegeven voor deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in Landgraaf. Er ligt er een gat in de markt voor TrotsopNederland, zeker ook in Landgraaf. Landgraaf wil een partij met duidelijke taal, een partij die harde maatregelen wil tegen criminelen en raddraaiers. Een partij die sociaal is voor hen die zelf niet in hun eigen onderhoud kunnen voorzien, maar die keihard is tegen mensen die misbruik maken van onze voorzieningen. Een partij die oog heeft voor Landgraafs mooie natuur en monumenten maar wars is van de verloedering ervan. TrotsopNederland gemeente Landgraaf gaat deze problemen met lef en daadkracht te lijf zodat inwoners weer vertrouwen in de Landgraafse politiek krijgen! Het bestuur is nu compleet en de organisatie begint goed in vorm te komen. Wij zijn enthousiast en er van overtuigd dat we Landgraaf nieuwe, open en betere politiek kunnen bieden."

De sfeervolle avond werd afgesloten met een gezellige borrel in het Grand Café.