Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 12-08-2009

Veelpleger valt door de mand door DNA

RAAMSDONKSVEER: Een woninginbraak van februari jl. is opgelost dankzij achtergebleven DNA-materiaal van de inbreker. De 40-jarige verdachte is een zogenaamde veelpleger. Zijn DNA-profiel was bekend bij het Nederlands Forensisch Instituut. Hij werd dinsdagmiddag 11 augustus gearresteerd en in voorlopige hechtenis gesteld.

De woninginbraak vond plaats op maandag 23 februari 2009 rond 05.30 uur. Een bewoner van de Simon Vestdijkstraat werd in zijn slaap gewekt door verdachte geluiden. Hij zag nog net drie daders zijn woning uit vluchtten en er vandoor gaan met zijn auto. De inbrekers reden met zwarte Audi A-6 weg in de richting van de Vondellaan. Later bleek dat er ook een portemonnee uit de woning was meegenomen.

Half maart werd de gestolen auto terug gevonden in Breda. De technisch recherche verrichtte destijds een sporenonderzoek in de auto, waarbij ook DNA-sporen werden gevonden en veilig gesteld. De sporen zijn vergeleken in de databank van de Nederland Forensisch Instituut. Daaruit bleek dat het DNA terug te brengen was op een 40-jarige man uit Teteringen.
De Officier van Justitie gelastte de opsporing en aanhouding van de verdachte. Hij werd dinsdagmiddag 11 augustus in Breda gesignaleerd en gearresteerd. Hij is in verzekering gesteld en wordt momenteel verhoord.

De verdachte is een van de ruim 200 personen in Midden en West Brabant die onder de noemer veelpleger valt. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het
opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Inbraak bij RK parochie Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: Er is ingebroken in de RK parochie in de Erasstraat in Kaatsheuvel. Het delict werd woensdagmorgen 12 augustus 2009, omstreeks 08.15 uur ontdekt. Er bleek een raam kapot te zijn, want er lag veel glas binnen. Vanuit de kluis is vervolgens een geldbedrag van circa 200,- ontvreemd. De politie heeft een aangifte opgenomen en technische recherche ter plaatse een sporenonderzoek laten instellen.

Botsende beschonken bromfietser

SLEEUWIJK: Op woensdag 12 augustus 2009 om 02.30 uur behandelde de politie een verkeersongeval op de Jan van Arkelstraat te Sleeuwijk. Ter plaatse bleek dat twee jongens met een scooter op een geparkeerde auto waren gebotst. Ze hadden allebei een bebloed gezicht en waren onder invloed van alcohol. Per ambulance is het Sleeuwijkse tweetal naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder (19) hoefde alleen zijn verwondingen te laten behandelen. Zijn passagier (26) moest een nacht ter observatie blijven. De scooterrijder (19) is vervolgens meegegaan naar het politiebureau. Er was namelijk alcohol in het spel. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 480 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van zes uur opgelegd. De stilstaande personenauto had schade aan de linker voorzijde en linker buitenspiegel.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 12-08-2009 15:11 | © Regio Midden en West Brabant |