Ministerie van Economische Zaken

Eerste Garantie Ondernemingsfinanciering ondertekend

12 augustus 2009 | nieuwsbericht | Kredietcrisis

Directeur zakelijke relaties van ABN/Amro Joop Wijn en W. Beelen van de Beelen Groep hebben woensdag 12 augustus 2009 in aanwezigheid van minister Van der Hoeven een handtekening gezet onder de eerste Garantie Ondernemingsfinanciering (GO).

De regeling Garantie Ondernemingsfinanciering is één van de antwoorden van de minister van Economische Zaken op de moeilijkheden die ondernemingen ondervinden bij het aantrekken van nieuwe bankleningen.

Mooi signaal

Minister Van der Hoeven noemde de ondertekening van de GO 'een mooi signaal in moeilijke tijden'. Ze prees ondernemer Beelen voor zijn moed.

De GO biedt banken een 50 procent staatsgarantie op kredietverstrekkingen. Door de garantieregeling kunnen banken vaker een lening verstrekken. Een aanvraag voor garantiekrediet kan tussen de 1,5 en 50 miljoen euro groot zijn.

Nieuwe vestiging

Beelen wil met de door de overheid gegarandeerde lening een nieuwe vestiging openen in Vlaardingen. Het bedrijf - dat zich heeft gespecialiseerd in sloopwerken, asbestverwijdering en afvalverwerking en projectontwikkeling - krijgt de lening van ABN/Amro.

De GO is een van de kabinetsmaatregelen in de kredietcrisis. Een overzicht van alle regelingen staat op antwoordvoorbedrijven.nl.

Verwante informatie


* Kredietcrisis