Erasmus Universiteit Rotterdam

ERIM geselecteerd voor het Graduate Programme

Bedrijfskundig onderzoeksinstituut gekenmerkt als excellente school

Het Erasmus Research Institute of Management (ERIM) mag deelnemen aan het eerste Graduate Programma, dat is ontwikkeld door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) om excellentie in promotieopleidingen te stimuleren. Het programma behelst een subsidie voor verdere ontwikkeling van de meest succesvolle Nederlandse onderzoeksscholen, mede als voorbeeld voor andere instituten. ERIM is één van de 9 scholen uit een totaal van 36 kandidaten uit alle wetenschapsgebieden en van alle universiteiten die de subsidie van 800 000 euro ontvangen om in de komende jaren die voorbeeldfunctie te vervullen.

De jury noemt ERIM op haar gebied "de sterkste vertegenwoordiger, ook internationaal" en concludeert verder: "de opleiding en begeleiding die ERIM verzorgt is van zeer goede kwaliteit". Tevens is de jury zeer te spreken over "de visie die de vertegenwoordigers van de school hebben over de richting en vorm van de school in de toekomst". Wetenschappelijk directeur van ERIM Ale Smidts is verheugd en trots over de gerealiseerde deelname aan het Graduate Programme: "Het is een bevestiging van de kwaliteit die in de afgelopen tien jaar is opgebouwd en van de soliditeit van onze plannen voor de toekomst.".

Onderzoeksscholen kunnen met de subsidie van het Graduate Programme nieuwe promovendi aanstellen en de onderzoeksopleiding vernieuwen. ERIM zet de subsidie in om een nieuw wervingsmodel voor AIOs te ontwikkelen en interdisciplinair onderzoek te stimuleren. Getalenteerde jonge onderzoekers krijgen de mogelijkheid om zelf een promotieprojectvoorstel in te dienen en daarbij een begeleidend team van hoogleraren te zoeken: tot op heden gebeurt dit andersom. Smidts: "Op deze manier kunnen studenten met nieuwe ideeën komen en kunnen er verrassende combinaties van onderzoeken binnen verschillende vakgebieden ontstaan." Met deze wervingsmethode stelt ERIM stelt vier nieuwe onderzoekers aan.

ERIM is de onderzoeksschool op het gebied van Research in Management van de Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) en de Erasmus School of Economics (ESE). Meer informatie: ERIM