ABVAKABO FNV

Doorbreek gender ongelijkheid en geef talent een kans

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam start 9 september de campagne `Break gender stereotypes. Give talent a chance'. Het KIT wil hiermee de Nederlandse publieke en private sector bewust maken van het feit dat vaardigheden niet afhankelijk zijn van geslacht. De campagne moet de heersende gender stereotypering doorbreken.

Productiviteit verhogen
Want gender gelijkheid maakt een organisatie vitaal en economisch gezond. Door gender stereotypen te overwinnen en de mogelijkheden van het personeel te vergroten worden kleine en middelgrote organisaties geholpen hun productiviteit te verhogen. In de huidige economische situatie en de vergrijzing in de Nederlandse samenleving, is het essentieel ieder talent op de werkvloer te benutten.

Workshops
De startbijeenkomst en officiële launch van de campagne is 9 september in het Tropeninstituut. Vertegenwoordigers uit de publieke en private sector geven presentaties, waaronder Esther Raats-Coster, voorzitter van de Stichting Talent naar de Top. De twee volgende workshops zijn op 20 en 22 oktober en zijn bedoeld om praktische vaardigheden te verwerven. Door aan deze workshops mee te doen, kom je erachter hoe gender stereotypen doorbroken kunnen worden. Ook leer je hoe dit kan helpen bij het optimaal benutten van talent en het oplossen van human resource-problemen.

De workshops zijn gericht op personeel van bedrijfs- en beroepsverenigingen, medewerkers van onderwijsinstellingen, managers in midden en kleinbedrijf, human resource managers in publiek en private sector, en iedereen die werkt aan kwaliteitsverbetering en de concurrentiepositie binnen een organisatie.

Deelname aan de workshops is gratis. Voor meer informatie kunt je contact opnemen met: Noortje Verhart - 020-5688526 Opgeven voor de launch en de workshops kan via http://app-gender.itcilo.org of via genderstereotypes@kit.nl

Zie ook: http://www.businessandgender.eu/nl/home-1

12-08-2009, Algemeen