Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


H1N1-grieppandemie (Mexicaanse griep)

Nieuws over H1N1-grieppandemie (Mexicaanse griep)

Amsterdam, woensdag 12 augustus 2009

Nieuwe Influenza A (H1N1), beter bekend als de Mexicaanse griep, wordt ook in Amsterdam steeds vaker vastgesteld. In het OLVG zijn daarom de nodige maatregelen genomen om toekomstige H1N1-patiënten goed te kunnen opvangen.

Symptomen

Heeft u:

* koorts van 38 graden of hoger;

* én luchtwegklachten zoals hoesten;

* én eventuele andere griepklachten (zoals hoofdpijn en spierpijn)? Blijf dan thuis om uit te zieken. De ziekte verloopt in de meeste gevallen mild, en is vergelijkbaar met de seizoensgriep.

Bezoek of afspraak én grieperig?
Heeft u koorts? En voelt u zich grieperig? Landelijk is afgesproken dat mensen met verdenking op Nieuwe Influenza zoveel mogelijk buiten de ziekenhuizen moeten blijven om verdere verspreiding te voorkomen. In het belang van onze patiënten en medewerkers vragen we u om niet op bezoek te komen en in overleg uw afspraak te verzetten (via het algemene telefoonnummer 020 599 91 11). Wij vragen hiervoor uw begrip en medewerking.

Bent u ziek én behoort u tot een risicogroep (zwangeren, mensen die jaarlijks de griepprik krijgen en kleine kinderen), neem dan contact op met uw eigen huisarts.

Meer informatie
Voor meer actuele informatie over Nieuw Influenza A (H1N1) verwijzen wij u naar de website van het RIVM: www.rivm.nl.