ProRail

Persbericht

12-08-2009

Renovatie Velserspoortunnel afgerond, treindienst hervat

ProRail en BAM volbrachten 'militaire' operatie bewust in vakantieperiode

De grootschalige renovatie van de Velserspoortunnel is zondagnacht 9 augustus succesvol en volgens planning afgerond. Maandagochtend is de treindienstregeling hervat: er rijden weer treinen tussen Beverwijk en Driehuis.

Sinds 11 juli was de Velserspoortunnel afgesloten voor al het treinverkeer. Aannemer BAM voerde in opdracht van ProRail de afgelopen 30 dagen groot onderhoud uit aan de tunnel. Voor treinreizigers zette NS bussen in tussen de stations Beverwijk en Driehuis.

De Velserspoorttunnel is aangepast aan de nieuwste Europese veiligheidseisen die gelden voor bestaande spoortunnels. Zo is 6.500 meter aan looppaden geconstrueerd en is er een twee kilometer lange middenuitstap aangelegd. Ook is er 3.200 meter aan blusleiding aangebracht en zijn er cameraâs en noodverlichting geplaatst. Daarnaast is er onder meer 5.400 meter spoor en ballast vervangen en zijn er nieuwe liften en een groot ventilatiesysteem geplaatst.

Het ruim 30 miljoen euro kostende project kende een voorbereiding van meer dan twee jaar en werd met een militaire precisie volbracht. Dag en nacht waren er permanent circa 200 mensen aan het werk. De werkzaamheden werden bewust in de vakantieperiode uitgevoerd, aangezien er dan minder treinreizigers hinder zouden ondervinden van de aangepaste dienstregeling.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.renovatievelserspoortunnelafge rondtreindiensthervat&category=Regionaal]