Gemeente Abcoude


Fietsverbinding met Amsterdam Zuid-Oost wordt in ere hersteld

De gemeenteraad van Abcoude heeft besloten het fietspad dat gemeente Abcoude met Amsterdam Zuid-Oost verbindt weer in gebruik te nemen. Dit fietspad, dat loopt langs de spoorbaan Amsterdam-Utrecht was vanwege sociale onveiligheid in 2002 afgesloten.

Veiligheid In de tijd dat het fietspad nog in gebruik was, werd het door een deel van gebruikers als onveilig ervaren. Dit kwam met name doordat op de route richting recreatie gebied de hoge dijk gebruik een fietstunneltje was geplaatst waar de fietsende recreant onder het spoort door moest. Naast de spoorverdubbeling was destijds ook het gebrek aan veiligheid een belangrijke reden voor de gemeente om het fietspad aan de openbaarheid te onttrekken.

Het fietspad Door de spoorverdubbeling en de herinrichting van het stationsgebied kon nu met Groengebied Amstelland afgesproken worden om het nieuwe fietspad geheel aan de westzijde van de spoorbaan aan te leggen, een tunneltje is niet langer nodig. Het fietstraject wordt dan ook veiliger dan het voorheen was.

Groengebied Amstelland hecht sterk aan het herstellen van de vervallen fietsverbinding tussen Abcoude en het recreatiegebied. Behalve een aantrekkelijke, rechtstreekse route tussen het station en het recreatiegebied vormt deze verbinding, met het door de gemeente aan te leggen fietspad tussen het station en het Gein en Baambrugge, een extra lus in de fietsroutes door het Geingebied en een extra verbinding tussen Amsterdam en het Groene Hart.

Naast het aanleggen van een nieuw deel van het fietspad, wordt ook het bestaande nog aanwezige fietspad opgeknapt. De klinkers worden vervangen door asfalt en de aanwezige brug wordt grotendeels vernieuwd. Met het opknappen van het fietspad wordt naar verwachting in september begonnen.
---

12 augustus 2009

grieppandemie