Gemeente Kampen


* Start uitvoering revitalisering Esdoornhof

Start uitvoering revitalisering Esdoornhof

17 aug 2009
Wethouder Jan Kattenberg geeft op woensdag 19 augustus het startsein voor de uitvoering van het Revitaliseringplan Esdoornhof.

Om 15.30 uur begint hij, samen met het aannemingsbedrijf Woning, op symbolische wijze met de werkzaamheden bij de watergang in de buurt van de woningen Esdoornhof nummers 15-29 in Kampen.

Het plan voor de revitalisering van de Esdoornhof is gemaakt samen met de bewonerscommissie en de wijkvereniging Zuid-Bovenbroek. Daarmee verbeteren we de kwaliteit van de woon- en leefomgeving.

Het plan gaat uit van:
· Het behoud van de infrastructuur als woonerf en hofjes. · Het wegwerken van de achterstanden in de inrichting van de openbare ruimte.
· Het verbeteren en vernieuwen van de openbare ruimte.

Het typische karakter van de Esdoornhof blijft behouden. Het is en blijft een groene wijk met een woonerf en vooral een fijne wijk om in te wonen en te leven. In een woonerf staat de verblijfsfunctie centraal en is de auto "gast " in de straat.

De Esdoornhof is de eerste buurt in de kern Kampen waar we een dergelijk omvangrijk revitaliseringplan uitvoeren. De kosten hiervoor zijn geraamd op EUR 1.2 miljoen. De werkzaamheden lopen door tot medio 2010.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |