Gemeente Helden

Jolanda Verstraten Nederlands atletiek kampioen

Tijdens het Nederlands Atletiek Kampioenschap in Amsterdam is de Heldense atlete Jolanda Verstraten voor de tweede keer eerste geworden op de 3000 meter steeple chase. Zij won na 2008 ook nu in 2009 met overmacht deze afstand en bewees daarmee dat ze op nationaal en internationaal niveau met de beste kan strijden om de medailles.

ls waardering voor de mooie prestatie ontving Jolanda Verstraten afgelopen week een bos bloemen van de sportwethouder van Helden, Rinus Janssen. Hopelijk wordt haar wens vervuld en kunnen we in 2012 haar aanschouwen in Londen.
De Limburgse maakte haar favoriete rol helemaal waar en was verruit de snelste in het Olympisch stadion in Amsterdam. Met een tijd van 10.35.15 pakte ze de nationale titel en bleef ze de concurrentie ver voor. Op ruim 33 seconden werd Christine Bosch tweede. Haar intensieve trainingen, drie keer per dag gedurende de hele week, heeft mede geleidt tot dit mooie resultaat. Door hard te trainen en door dit vooral vol te houden wil ze graag naar de Olympische spelen van 2012 in Londen. Aan haar wil en discipline zal het niet liggen. Ik wil graag en zal hiervoor alles in het werk te stellen om Londen te halen. Ik merk dat ik na iedere wedstrijd nog beter kan worden, aldus Jolanda Verstraten.

12-8-2009 13:27