Snowworld Persbericht


Persbericht,
12 augustus 2009

"SnowWorld zoekt het nog hogerop"

Het succes van SnowWorld Landgraaf duurt voort. Sinds de opening van het Hotel**** blijven de bezoekersaantallen toenemen. Deze toename is dermate positief dat SnowWorld naast het aanbod van het wintersportplezier het voornemen heeft om haar recreatiefaciliteiten uit te breiden met een activiteit welke past binnen het sportieve en recreatieve karakter.

Direct naast het wintersportresort komt een sensationeel in- en outdoorklimpark. Het outdoor park bestaat uit tenminste een tiental parcoursen geschikt voor jong en oud, sportief en recreatief, maar ook geschikt voor de professionele klimfanaten. In de skihal wordt een voor Nederland unieke ijsklimwand gerealiseerd

Het klimpark wordt het grootste park van Europa en beslaat een oppervlakte van ongeveer 20.000 m2. Door gebruik te maken van de natuurlijke hoogteverschillen van de Wilhelminaberg wordt het klimpark nog sensationeler.

De aanleg van het klimpark vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de European Ropes Course Association. In hun standaarden zijn eisen ten aanzien van de bouw, het materiaalgebruik, de benodigde inspecties en de opleiding en training van de begeleiders vastgelegd. Door een doorlopend parcours is een permanente zekering tijdens het klimmen gewaarborgd. De klimuitrusting wordt aangebracht door een professionele opgeleide begeleider en nogmaals gecontroleerd voordat men de grond verlaat. De aanlijning wordt pas verwijderd nadat de sportbeoefenaar weer op de grond staat.

SnowWorld biedt met deze uitbreiding haar gasten tijdens zomerseizoen (van maart tot en met november) een extra vrije tijdsbesteding.

De plannen zijn inmiddels in het college van B&W van Landgraaf besproken en door hen positief onthaald. Zij passen perfect in de plannen voor de verdere recreatieve ontwikkeling van het gebied. De eerste klimfanaten worden verwacht tijdens de Paasdagen van 2010.

Met de totale investering is een bedrag van ongeveer 1 miljoen euro gemoeid. Het nieuwe project biedt werkgelegenheid aan circa 30 medewerkers (15 FTE's).