Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT-

TMF EN MOBIPICTURE LANCEREN IPHONE APP

Amsterdam, 12 augustus 2009

TMF heeft in samenwerking met Mobypicture een iPhone app gelanceerd waarmee kijkers nog makkelijker content kunnen aandragen voor het interactieve TV programma Kijk Dit Nou. Met de gratis app kunnen kijkers direct foto's en video's maken en deze vanaf hun mobiel versturen naar www.deloads.nl, het uploadplatform van TMF. Tegelijkertijd kunnen de foto's en video's ook worden doorgezet naar onder andere Hyves, YouTube en Flickr. Het Amsterdamse bedrijf Mobypicture is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de app en koppelde deze aan hun bestaande distributieplatform.

De TMF app is gratis te downloaden via de iTunes store. Na installatie kunnen gebruikers direct een account aanmaken en deze koppelen aan hun TMF ID of andere social media accounts. Gebruikers die niet over een iPhone beschikken kunnen ook gebruik maken van de dienst, via e-mail of MMS kun je foto's of video's naar Mobypicture uploaden.

De ingestuurde foto's en video's worden onder meer getoond op de TMF Blog www.kijkditnou.nl en in het bijbehorende TV programma. Laura Vogelsang, Head of TMF: "Op deze manier kunnen onze kijkers nog directer een bijdrage leveren aan ons interactieve TV-format. Onze VJ's maken al actief gebruik van Twitter en Mobypicture en laten daarmee zien wat zij iedere dag doen. Nu kunnen onze kijkers dat dus ook!"

Mathys van Abbe van Mobypicture: "Je vrienden zitten verspreid over het internet. Een groep zit op Hyves, anderen op TMF, een aantal zitten op Twitter. Als je iets met ze wilt delen is het handig dat je dit in 1 simpele handeling kunt doen en Mobypicture helpt je daarbij. Niche platformen kunnen goed op deze functionaliteit inhaken en het voor gebruikers makkelijker maken om het ook met hun platform te delen. Deloads.nl van TMF is daar een zeer goed voorbeeld van."

www.tmf.nl


- EINDE BERICHT -