Ingezonden persbericht


Persbericht, Eindhoven/Zuidlaren, 11 augustus 2009

NIC Zuidlaren en BCM bereiken akkoord

Het bestuur van de Stichting Noordelijk Internationaal Concours hippique (NIC) Zuidlaren en het organisatiebureau BCM te Eindhoven hebben volledige overeenstemming bereikt over de beëindiging van de twaalf jaar durende samenwerking.

"Op basis van onze ervaringen hebben wij een continuering van het NIC in 2009 als onhaalbaar ingeschat. Het bestuur van het NIC ziet dat anders en heeft ons duidelijk gemaakt onze visie niet te delen. Dankzij constructief overleg tussen het bestuur van het NIC en ons hebben we besloten op vriendschappelijke wijze uit elkaar te gaan", aldus Paul Bruger, directeur van BCM.

"Wij zijn verheugd dat we de samenwerking met BCM op een goede wijze hebben weten te beëindigen waardoor de ontvlechting in goede harmonie kan worden uitgevoerd. Wij denken anders dan BCM dat wij een financieel gezonde 55e editie van het internationaal concours hippique van Zuidlaren kunnen realiseren", vertelt NIC voorzitter Max Becherer. De gehele exploitatie en organisatie wordt door het bestuur in eigen handen genomen en er zijn vooruitlopend op de goede uitkomst van het gesprek met BCM verkennende gesprekken gevoerd met diverse potentiële partners. "Samen met een grote groep mensen die zich nauw betrokken voelt bij het oudste internationale indoor concours hippique van Nederland zijn we hard aan het werk om de organisatie op te bouwen, aldus Becherer. De 55e editie van NIC Zuidlaren zal van 21 tot en met 25 oktober in de Prins Bernhard Hoeve worden gehouden.

()

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht