Persbericht

Van Amersfoort Racing F3 test voor Melroy Heemskerk

Hoofddorp, 12 augustus 2009 - Begin september maakt coureur Melroy Heemskerk op het Duitse circuit van Oschersleben zijn debuut in een Formule 3. De pasgekroonde Nederlands Formule Ford kampioen en klassementsleider van het Benelux kampioenschap gaat bij het Van Amersfoort Racing team één van de Dallara-Volkswagens testen.

De test is bedoeld als kennismaking met een klasse die voor de Formule Ford coureur absoluut tot de mogelijkheden behoort voor 2010. Het is dan ook niet vreemd dat Heemskerk de test met enthousiasme tegemoet ziet. "Ik kan niet wachten om met de Dallara te gaan rijden en om te leren omgaan met een dergelijke auto. Ik zal mij snel moeten aanpassen, maar dat is een mooie uitdaging."

Ook Gert Valkenburg, teameigenaar van het Van Uitert Geva Racing team en sinds kort manager van Heemskerk, ziet de test als een belangrijke stap in de ontwikkeling van zijn pupil. "Een Formule 3 is een compleet andere auto, waar Melroy nog geen ervaring mee heeft. Het is voor hem belangrijk dat hij in dit soort auto's meters kan maken, niet alleen voor de ervaring maar ook zodat we een goede beslissing kunnen nemen voor volgend jaar." Hoewel veel natuurlijk afhangt van budgetten ziet Valkenburg het Duits Formule 3 kampioenschap als serieuze optie, zeker bij het team van zijn collega Frits van Amersfoort. "Het is duidelijk dat wanneer je in Duitsland goed wilt meekomen, je bij Van Amersfoort Racing goed zit. Daarom is deze test echt de ideale kennismaking met de Formule 3."

Frits van Amersfoort is daarnaast blij om opnieuw een Nederlands talent achter het stuur van een van zijn Formule 3's te hebben en is benieuwd naar de progressie die Heemskerk boekt tijdens de test. "Het is altijd goed als jong talent kan doorstromen vanuit het Nederlands Formule Ford kampioenschap en Melroy heeft dit jaar zeker laten zien dat hij snel is. Ik ben erg benieuwd hoe snel hij zich aanpast aan de auto en de omstandigheden. Misschien is dit wel een eerste stap naar een mooie samenwerking voor volgend jaar."

De komende weken gaat Melroy Heemskerk een drukke en vooral belangrijke periode tegemoet waarin hij, naast de Formule 3-test, gaat proberen het Benelux Formule Ford kampioenschap te pakken, hij zijn Dutch GT4 debuut gaat maken in de Certainty Corvette C6 en hij samen met het Van Uitert Geva Racing team op zoek gaat naar succes op het Formule Ford Festival. "Het worden drukke weken, maar als ik de komende tijd goed presteer in de Formule Ford en daarnaast goed debuteer in de Corvette en de Dallara, dan kan ik een mooi fundament leggen voor 2010", aldus Heemskerk.