Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 9 juni 2009

DEVOTCHKA GEEFT ENIGE NEDERLANDSE CLUBSHOW IN WATT

De creatieve Amerikaanse band DeVotchKa mengt indie-rock met allerlei invloeden uit de wereldmuziek, waaronder flink wat invloeden uit Oost-Europa, maar ook met onder andere jazz en punk. 'De meest Europees klinkende Amerikaanse band' was een omschrijving die wel eens gebruikt werd om de door diverse stijlen beïnvloedde mengelmoes genaamd DeVotchKa te omschrijven. Het rijke geluid van DeVotchKa doet denken aan Sufjan Stevens, Decemberists, Arcade Fire en Beirut, aangescherpt met Mexicaanse, folk- en countryachtige invloeden. Een heuse muzikale (en wondermooie) reis rond de wereld.

Deze vierkoppige groep van academici gooide met het door pers bejubelde album 'How It Ends' (oorspronkelijk uit 2004, maar in 2007 pas in Europa gereleased) al hoge ogen, maar het is vooral sinds zij de soundtrack schreven voor de feel good movie 'Little Miss Sunshine' uit 2006 dat de wereld deze band met argusogen volgt. Het leverde DeVotchKa zelfs een nominatie op voor een Grammy Award.

Op het in 2008 verschenen studioalbum 'A Mad And Faithfull Telling' zijn opnieuw tuba, bouzouki, accordeon, viool, theremin en contrabas lichtbakens in de vreemde wereld van DeVotchKa. Toch is het bindende element de schitterende stem van zanger Nick Urata. Hij weet altijd op ongenaakbare wijze gevoel in elk woord te leggen, zonder te vervallen in overdreven pathos.

DeVotchKa speelde naar aanleiding van deze release in 2008 al op de Rotterdamse festivals Motel Mozaïque en Metropolis. Op 12 augustus komt de band opnieuw naar Rotterdam, ditmaal voor hun enige Nederlandse clubshow in WATT. De kaartverkoop gaat zaterdag 13 juni om 10:00 uur van start.

WOE 12 AUGUSTUS 2009 DEVOTCHKA @ WATT (GROTE ZAAL)

West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19:00u / Aanvang programma 20:30u
Tickets a E 14 (excl. servicekosten) zijn vanaf zaterdag 13 juni om 10:00 uur te koop via de website van WATT, alle 400 Primera winkels in Nederland, en Plato en Velvet Music Rotterdam.

www.watt-rotterdam.nl / www.devotchka.net / www.myspace.com/devotchkamusic

*** Einde persbericht ***

>> Noot voor de redactie /