RTL Group

Jeroen Akkermans terug naar plek des onheils in Onderzoek in Gori

Een jaar geleden kwam RTL Nieuws-cameraman Stan Storimans in Gori om het leven door een clusterbom. Storimans was samen met zijn collega-journalist Jeroen Akkermans in Gori om verslag te doen van de oorlog tussen Georgie en Rusland. In de onthullende RTL Nieuws-documentaire Onderzoek in Gori De Dood van Stan Storimans gaat Akkermans op zoek naar de toedracht van de dood van Storimans en elf Georgische burgers.

Akkermans, die bij de aanslag op het Stalinplein gewond raakte, reist onder meer af naar Moskou en keert terug naar de onheilsplek in Gori. Hij ontmoet daar de Israelische verslaggever Zadok Yehezkeli, die door dezelfde clusterbom ernstig gewond raakte.

Yehezkeli en Akkermans vertellen op persoonlijke wijze hun verhaal en praten met nabestaanden, militaire experts en ooggetuigen van de aanval. Voor het eerst op televisie worden er harde conclusies getrokken over de aanval: wie erachter zit, de motieven en het moordwapen.

Uitzending: RTL Nieuws Special: Onderzoek In Gori De Dood Van Stan Storimans, RTL 4, woensdag 12 augustus 2009 tussen 22.30 en 23.30 uur.

rtlnieuws.nl

---

Noot aan de redactie: