Gemeente Enkhuizen

Waterpret en Plee-tv voor kids tijdens Waterweken Enkhuizen

Niet alleen volwassenen kunnen hun hart ophalen tijdens de Waterweken in Enkhuizen. Speciaal voor de kids staat er in de Spiegeltent op het Dirk Chinaplein (t.o. NS station) op woensdagmiddag 12 augustus een spetterende middag gepland: Het Verhip Watertheater. De middag begint om 14.30 uur en het programma zit boordevol met spannende, leerzame, sportieve en grappige activiteiten.

Waterwensfee en 'plee-tv'
Theatergroep Verhip, beroemd en berucht om hun clownacts en improvisatievoorstellingen, brengt dit keer ook een heuse waarzegster mee. Ook is een sprookjesachtige Waterwensfee aanwezig om wensen in vervulling te laten gaan. Voor kinderen die graag iets willen vertellen voor de camera komt de vertel je verhaal op de plee-tv speciaal ter gelegenheid van de Waterweken naar Enkhuizen.

Pimp je T-shirt en 'onderzoek het IJsselmeerwater-lab' Ook milieu-educatief centrum De Witte Schuur komt naar de Spiegeltent met een waterlaboratorium. In het lab kunnen kinderen het IJsselmeerwater onderzoeken of meedoen aan diverse waterspelletjes. Tot slot laat het Zuiderzeemuseum voor de gelegenheid haar schilderhoek Pimp je eigen T-shirt naar de Spiegeltent verhuizen zodat de kinderen onder begeleiding hun eigen T-shirt kunnen beschilderen.

Waterweken: feest voor iedereen!
De kindermiddag in de Spiegeltent duurt van 14.30 uur tot ongeveer 17.00 uur. De toegang is gratis! Voor meer informatie over het programma tijdens de waterweken kijkt u op: www.waterweken.nl