Gemeente Zijpe


Op 13 augustus 2009 vinden om 14.00 uur op het strand in Groote Keeten ludieke âZwervend langs Zeeâ acties plaats .
logo bij art. zwervendlangszee.jpg

Om 14.00 uur zal de heer Piet Morsch, Wethouder in Zijpe, het officiële startschot geven van de zomercampagne âZwervend langs Zeeâ op het strand van Zijpe.

Deze middag kunnen vragen worden gesteld en wordt voorlichting gegeven over wat zwerfafval doet. Hoelang het in de natuur blijft en wat de gevolgen voor het leven in zee is. In het project âZwervend langs Zeeâ werken negen kustgemeenten samen om het afval dat van toeristen op stranden achterblijft terug te dringen.

Â

Afval op het strand is een doorn in het oog van menig strandbezoeker. Twee zomerseizoenen worden in negen kustgemeenten, door communicatie en acties aandacht gevraagd voor afvalproblemen op stranden. Met dit project willen de initiatiefnemers in twee jaar minder afval op het strand en dus ook in de Noordzee. Strandbezoekers en recreanten zullen gewezen worden op de gevolgen wat zwerfafval doet en welke gevolgen dat voor het milieu heeft.

Â

Op 13 augustus 2009 laten wij zien:

* welk afval van het strand is gehaald en wordt verteld hoelang afval achter blijft in het milieu en wat de gevolgen zijn.
* Op een groot zeil wordt het afval getoond dat van het strand is verwijderd. U mag raden hoeveel afval in één dag van het strand is verwijderd. Hieraan is een prijs verbonden.
* Op deze middag wordt ook een schilderwedstrijd gehouden voor kinderen tot 12 jaar. Aan de wedstrijd zijn mooie prijzen verbonden.

Â

Aan het project nemen deel: de gemeenten Ameland, Den Helder, Zijpe, Bergen, Velsen, Zandvoort, Noordwijk, Katwijk en Den Haag. Initiatiefnemers zijn: Rijkswaterstaat Noordzee, de Stichting Noordzee en KIMO Nederland en België. Andere deelnemers in dit project zijn de vrije Universiteit van Amsterdam, de Hoge school uit Den Haag, HVC uit Alkmaar en van Vliet containers uit Wateringen.