Gemeente Almere

Jeugdland Haven zet zich in voor een gezonde leefstijl

12-08-2009

jeugdland Om een gezonde leefstijl bij kinderen te bevorderen heeft de gemeente Almere het programma Gezond Gewicht, Gezonde Wijk in het leven geroepen. De gemeente Almere vindt dat Jeugdland Haven bijdraagt aan een gezonde leefstijl bij kinderen en daarom biedt burgemeester Annemarie Jorritsma op donderdag 13 augustus een bedankje aan.

De gemeente Almere wil graag een gezonde gemeente zijn, met gezonde inwoners. Overgewicht is een probleem dat de gezondheid van inwoners kan bedreigen. Veel kinderen in Almere hebben last van overgewicht. Met het project Gezond gewicht, Gezonde wijk wil de gemeente, samen met andere partners in de stad, een gezonde leefstijl bevorderen. Het is de bedoeling dat overal waar kinderen zijn, aandacht is voor gezond eten en voldoende bewegen. We vragen elke ouder en werker hier aan bij te dragen.

Verantwoord snoepen
Ook Jeugdland Haven zet zich in voor een gezonde leefstijl. Zij hebben onder andere een `verantwoorde snoepkaart' geĂŻntroduceerd, zodat de kinderen gezonder kunnen snoepen en snacken. Ook starten ze met `makkelijke moestuintjes', dit zijn kleine moestuintjes in bakken, waarin kinderen zelf groenten kunnen kweken.

Vanuit het project Gezond Gewicht, Gezonde Wijk willen de gemeente en samenwerkende partners Jeugdland Haven bedanken voor hun bijdrage. Daarom biedt burgemeester Annemarie Jorritsma op donderdag 13 augustus om 14.30 uur namens het programma Gezond Gewicht, Gezonde Wijk een cadeau aan Jeugdland aan.

Jeugdland Haven
Jeugdland is een initiatief van De Schoor, met vestigingen in Haven, Stad en Buiten. Jeugdland is een kinderbouwspeelplaats voor kinderen van zeven tot en met veertien jaar, waar ze aan allerlei activiteiten mee kunnen doen, met als belangrijkste activiteit het bouwen van hutten. Met name in de vakanties is er van alles te beleven op de jeugdlanden. En vooral op donderdag 13 augustus is er op Jeugdland Haven dus van alles te doen!

Jeugdland HavenAdres

Meerveldstraat 59
1359HZ Almere
Nederland
Telefoon

(036) 531 12 35
Bijzonderheden

Jeugdland Haven is een kinderbouwspeelplaats voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar. Als je jonger bent dan 7 jaar moet er een volwassene bij zijn. Op een kinderbouwspeelplaats kun je aan allerlei leuke en spannende activiteiten meedoen. Het belangrijkste is natuurlijk het hutten bouwen.

Met name in de vakanties is er van alles te beleven op de jeugdlanden.