Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 12 augustus 2009

Eerste paal nieuwbouw Flebologisch Centrum Oosterwal in Alkmaar

Donderdag 13 augustus om 16.00 uur wordt door wethouder Rian van Dam (Economische Zaken) van de gemeente Alkmaar de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van het Flebologisch Centrum Oosterwal in de Bergermeerpolder.

Het Flebologisch Centrum Oosterwal heeft in de afgelopen jaren een zeer grote groei doorgemaakt. Om de kwaliteit te kunnen blijven leveren voor de patiënten, is deze nieuwbouw noodzakelijk. Naast een verruiming van de poliklinische activiteiten komen er ook een viertal OK's (operatiekamers) in het pand die volgens de laatst geldende wetgeving en normen worden uitgevoerd. Het nieuwe pand krijgt een vloeroppervlak krijgen van 3300 m2 en wordt volgend jaar opgeleverd.

Alkmaar biedt met meer dan 440.000 m2 kantoorruimte goede vestigingsmogelijkheden, kwalitatief hoogwaardig arbeidspersoneel, een aangenaam woon en werkklimaat en een uitstekende bereikbaarheid. "De nieuwbouw van het Flebologisch Centrum Oosterwal is een goed voorbeeld van het gunstige ondernemersklimaat in Alkmaar, waarbij de bedrijvigheid en de economie van de stad wordt versterkt. Op het gebied van de flebologie is het Flebologisch Centrum Oosterwal bovendien één van de kenniscentra in Nederland. Daar zijn we als gemeente trots op," aldus wethouder Rian van Dam.

Flebologisch Centrum Oosterwal

Het Flebologisch Centrum Oosterwal is een polikliniek voor dermatologie en flebologie. Het is een multidisciplinair centrum voor het leveren van medisch specialistische zorg. Het centrum behoort tot één van de eerste klinieken die een officiële erkenning van het ministerie van VWS ontving. Het Flebologisch Centrum Oosterwal is zowel ISO 9001:2208 gecertificeerd als drager van het ZKN-keurmerk. Op het gebied van de flebologie is het één van de kenniscentra in Nederland. De meest innovatieve behandelmethoden worden toegepast. Ook wordt er medisch onderzoek uitgevoerd naar behandelmethoden op dermatologisch en flebologisch gebied. Dit gebeurt in samenwerking met diverse academische centra in Nederland.

Het huidige medische team bestaat uit drie dermatologen, twee arts-flebologen en drie chirurgen die worden geassisteerd door een professioneel team van verpleegkundigen en doktersassistenten. Op dit moment telt het Flebologisch Centrum Oosterwal in totaal 42 medewerkers.