Gemeente Middelburg

Standwerkerconcours tijdens Dolle Donderdag

Traditioneel wordt op de laatste Middelburgse kermisdag het standwerkerconcours gehouden. Tweeëntwintig standwerkers uit het hele land strijden om de eerste plaats, die toegang geeft tot deelname aan de nationale kampioenschappen.

Dolle Donderdag is één van de drukste dagen in Middelburg. Dit jaar is dat donderdag 13 augustus. Het is dan kermis op de Markt, standwerkerconcours in de Lange Delft en weekmarkt op het Damplein.

Het spektakel begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Een jury beoordeelt de standwerkers op originaliteit, overtuiging en welbespraaktheid. Om 16.30 uur reikt wethouder Frank Streng aan de beste drie deelnemers de prijzen uit. Dat gebeurt in de Lange Delft op de hoek met de Segeersstraat.

Standwerken

Standwerkers zijn vaklui, hun act is meesterlijk. Standwerken is in Nederland populair, maar een uitstervend ras. Jaarlijks organiseert de Centrale Vereniging Ambulante Handel zoân 120 concoursen. In ons land zijn er ongeveer vijfhonderd standwerkers, die een belangrijke bijdrage aan het imago van de markt leveren. De standwerkers demonstreren van alles. Je kunt het zo gek niet bedenken. Koopwaar die je normaal koopt, maar die door de overtuigende en vaak humorvolle presentatie van de standwerker grif over de âtoonbankâ gaat. De standwerkers zorgen voor veel extra plezier tijdens deze âdolleâ donderdag.

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl