Gemeente Harderwijk


Groot onderhoud in de wijk Hanzewaard

13/08/2009

Ongeveer eens in de dertig jaar is buitenruimte toe aan groot onderhoud. Het groen, de straten, de trottoirs en fietspaden in de woonwijk Hanzewaard zijn in de jaren 70 aangelegd en nu dus toe aan een grote onderhoudsbeurt. Het groen is de laatste weken al aangepakt en maandag 17 augustus start wegenbouwbedrijf Bruil Infra b.v. uit Ede met het opknappen van de straten, trottoirs en fietspaden.

Het ontwerp is in overleg met de bewoners gemaakt. Dit verschilt weinig van de oude situatie. De grootste aanpassing is de fietsroute in de wijk rood asfalt krijgt en er een duidelijkere oversteek bij Emdenmeen komt. Het ontwerp kunt u hier downloaden.

Naar verwachting is het totale werk eind oktober afgerond. De trottoirs en parkeerplaatsen in de Skanormeen zijn als eerste aan de beurt. Hierna volgt de Revalmeen, Nijborgmeen, Hanzemeen en Emdenmeen. In de laatste week van oktober staat het aanbrengen van de nieuwe asfaltlagen voor de rijbanen gepland.

De werkzaamheden kunnen voor enig overlast zorgen doordat de rijbaan gedeeltelijk is opgebroken. De woningen zijn te voet altijd te bereiken en de hulpdiensten zijn op de hoogte gebracht van de werkzaamheden.


____________________