Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 33

13/08/2009

Actualiseren bebouwde komgrens Boswet

Burgemeester en wethouders hebben de raad voorgesteld om de bebouwde komgrens in de Boswet te actualiseren. Het ontwerp raadsbesluit zal, na ter inzage legging, definitief worden vastgesteld. Daarna wordt dit besluit ter goedkeuring aan Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland voorgelegd. Het ontwerp raadsbesluit ligt vanaf vandaag gedurende 30 dagen ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Belanghebbenden kunnen binnen deze termijn hun zienswijzen (bij voorkeur schriftelijk) kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Informatie: afd. Inrichting Openbare Ruimte, tel. 411 338.

Reglement behandeling bezwaarschriften WMO

De behandeling van bezwaarschriften Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) vindt plaats door een onafhankelijke bezwarencommissie. Bij de WMO gaat het hier om rolstoelen, woonvoorzieningen, vervoersvoorzieningen en hulp bij het huishouden. Tot dusver vond de behandeling plaats door een onafhankelijke bezwarencommissie, die verbonden is aan de Intergemeentelijke Sociale Dienst Veluwerand. Inmiddels is besloten dat de gemeente Harderwijk zich aansluit bij de onafhankelijke bezwarencommissie van de gemeente Zeewolde. Om de aansluiting bij de onafhankelijke bezwarencommissie Zeewolde goed te regelen, is een Reglement nodig. Dit Reglement regelt de samenstelling van de commissie en vooral de wijze van behandeling. Bij dit laatste kunt u onder andere denken aan hoe de hoorzitting wordt geregeld.

Vanaf vandaag ligt het voorstel gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Belanghebbenden kunnen binnen deze termijn hun zienswijzen (bij voorkeur schriftelijk) kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Informatie: afd. Publiekszaken, tel. 411 257.

Milieumelding Corpus Interieur Vormen

Burgemeester en wethouders hebben een milieumelding inhoudende algemene regels voor inrichtingen Wet milieubeheer (het Activiteitenbesluit) ontvangen van Corpus Interieur Vormen, Buys Ballotstraat 1 voor het ontwerpen en de productie van interieur vormen. Voor dit bedrijf gelden landelijke milieuvoorschriften, een milieuvergunning is niet nodig. Zienswijze indienen is niet mogelijk. Informatie: afd. Milieu, tel. 411 401.

Milieumelding Kwekerij Stadsweide

Burgemeester en Wethouders hebben een melding ingevolge artikel 8.40 van de Wet milieubeheer ontvangen van Kwekerij Stadsweide, Rietmeen
1-5 te Harderwijk. Het gaat om een melding Besluit glastuinbouwbedrijven milieubeheer. Voor de inrichting gelden landelijke milieuvoorschriften. Het indienen van zienswijze is niet mogelijk. Informatie: afdeling Milieu, tel. 411 254.

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben kapvergunning verleend voor:
- Geitekamp 4 : 2 bomen;

- Parallelweg 11: 1 boom;

- St. Janshof 4: 1 boom.

Deze besluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met zes weken na datum van bekendmaking aan de aanvrager, te weten tot en met 17 september 2009 kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.

Er zijn aanvragen voor kapvergunning ingekomen voor:
- 4 augustus 2009; Gerbrandylaan 14: 2 bomen;
- 5 augustus 2009; Revalmeen 20: 1 boom.

Informatie: afd. Beheer Openbare Ruimte, tel. 411 333.


____________________