Gemeente Waalwijk De toekomst van Waalwijk in de verte

Hoe ziet Waalwijk eruit over tien of twintig jaar? We weten het geen van allen. Veel ontwikkelingen vinden plaats zonder dat wij ze kunnen beïnvloeden. Toch maakt de gemeente continu keuzes: over het groen, de woningen, het centrum, de dorpen, de wegen, voorzieningen, etc. Om goede keuzes te kunnen maken is het nodig te weten welke ontwikkelingen gewenst en noodzakelijk zijn.
Vragen die daarbij aan de orde komen zijn: is Waalwijk over twintig jaar stadser of juist dorps, zijn er meer bedrijventerreinen, hoe groen is Waalwijk, komen er recreanten van elders naar Waalwijk en welke voorzieningen zijn er dan voor ouderen? Er zijn nog veel meer vragen te stellen.

Verrekijker op het plein vanaf donderdag 16 juli Om een antwoord op deze vragen te formuleren en toekomstige ontwikkelingen te sturen, werkt de gemeente onder het motto www.waalwijk.nl/toekomst aan een strategische visie. De gemeente wil dat doen op basis van wat de mensen willen die in Waalwijk wonen, werken en naar Waalwijk komen voor andere bezigheden. Om de discussie in de stad te stimuleren en te ondersteunen staat er vanaf donderdag 16 juli aanstaande een verrekijker op het bordes van het raadhuis. Deze verrekijker staat daar de hele zomer tot september.

Prikkelende stellingen
De gemeente nodigt iedereen uit te kijken in de verte waar een prikkelende stelling of tekst is vermeld (op de gevel van Veraa Mannenmode). De mensen kunnen op deze tekst reageren. Het gaat niet om de wensen van nu, maar het gaat om de beelden van straks.

Tot vrijdagmiddag aanstaande is de stelling: Waalwijk maken we samen, in de verte te zien. Vrijdagavond volgt de tekst: Waalwijk, stads of dorps. Deze stellingen zijn ook op www.waalwijk.nl/toekomst te vinden. Ook hier kan men reageren.

Placemats bij de horeca
De verrekijker staat van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur op het bordes. De stemformulieren liggen bij de stembus en zijn bij de horecabedrijven op het plein te verkrijgen. Men kan deze stemformulieren in de drie stembussen op het plein deponeren. De horeca-ondernemers op het plein werken mee aan de discussie over de toekomst van Waalwijk door in de zomer placemats te gebruiken met daarop verschillende stellingen. Ook op deze stellingen en teksten kan men reageren.

Discussie in Sprang Capelle en Waspik
Ook in Sprang-Capelle en Waspik kunnen inwoners reageren op de stellingen en de teksten. Op grote doeken zijn deze te zien op het Raadhuisplein en in Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder. Bij de doeken staat een stembus waarin men een reactieformulier met opmerkingen kan doen.

De hele campagne wordt ondersteund door artikelen op de gemeentepagina, op www.waalwijk.nl/toekomst en met posters in de stad.

Publicatie datum 16-07-2009