Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.20 uur

Utrecht, 13-08-2009

Inbraak tankstation

VREELAND Bij een inbraak in de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 augustus werd gebruik gemaakt van twee Audis.

Rond 03.05 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken bij een tankstation aan de Singel. Agenten gingen ter plaatse, maar de verdachten bleken al te zijn gevlogen. Uit bewakingsbeelden bleek dat de inbraak was gepleegd door vier verdachten. Zij reden in een grijze Audi A4 sedan met een schuifdak en een zwarte Audi A4 cabriolet. Het viertal forceerden de toegangsdeuren en namen een partij sigaretten uit het tankstation weg. Daarna verdwenen zij.

Signalementen:

Man met zwart bol (mogelijk bomber-) jack, capuchon en zwarte trainingsbroek;

Man met donkerkleurig Adidas trainingsjack en een blauwe spijkerbroek;

Man met blauwe jas, blauwe spijkerbroek, capuchon en donkerkleurig petje;

Man met gele bodywarmer of trui, donkere trainingsbroek

Aan getuigen van de inbraak tussen 02.45 uur en 03.05 uur en aan mensen die menen de verdachte(n) te (her)kennen, vooral in combinatie met de grijze Audi A4 sedan met schuifdak en een zwarte Audi A4 cabriolet, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Inbrekerswerktuigen

WOERDEN Agenten hielden in de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 augustus een jongeman aan omdat hij inbrekerswerktuigen en een slagwapen bij zich.

Rond 02.45 uur zagen agenten een groepje jongeren op het Plantsoen staan die zich nogal luidruchtig gedroeg. De agenten controleerden de jongeren. In een auto van één van hen zagen zij een wapenstok en ook inbrekersgereedschap liggen. Daarop hielden zij de eigenaar van de auto, een 20-jarige jongeman uit Montfoort, aan en namen de goederen in beslag. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging door buurman

HARMELEN Een vrouw werd op woensdagavond 12 augustus door haar benedenbuurman bedreigd.

Kort na middernacht kreeg de politie de melding dat een man zijn woning in Harmelen kort en klein aan het slaan was. Een bovenbuurvrouw zou zich erg bedreigd voelen. Agenten gingen ter plaatse en spraken met de 26-jarige vrouw. Zij verklaarde dat haar benedenbuurman die avond weer voor veel geluidsoverlast had gezorgd. Daarom stampte zij op de vloer om aan te geven dat hij het rustiger aan moest doen. Daarop was de man, 32 jaar oud, verbaal zeer agressief aan haar voordeur verschenen. Daarna liep hij zeer kwaad terug naar zijn woning, maar riep nog wel een doodsbedreiging naar de vrouw.

Agenten gingen naar de woning van de verdachte, maar hij weigerde open te doen. Wel riep hij doodsbedreigingen naar de agenten. Toen agenten aan de achterzijde probeerden de woning open te breken, koos de verdachte eieren voor zijn geld: hij opende de voordeur en werd vervolgens aangehouden. Hij verkeerde vermoedelijk onder invloed van drank en drugs en kwam geestelijk zeer verward over. Hij bleek twee zakmessen in zijn broekzak te hebben en in de woning zagen agenten op meerdere plaatsen messen (waaronder een vlees- en een kapmes) en een hamer voor het grijpen liggen. Zij namen al deze wapens in beslag. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Gestolen fiets

MAARSSEN Agenten knipten op woensdagavond een gestolen fiets los. Zij maken proces-verbaal op voor heling.

Rond 21.15 uur zagen agenten een fiets in een voortuin van een woning in Valkenkamp staan. Zij zagen dat het originele ringslot ontbrak en dat er op de plaats daarvan braakschade zat. De agenten trokken het framenummer na en de fiets bleek in 2009 bij het station in Woerden te zijn gestolen. Omdat de nieuwe eigenaresse van de fiets niet aanwezig was, knipten de agenten het kabelslot van de fiets door en namen de fiets in beslag.

Een 16-jarig meisje meldde zich aan het politiebureau. Zij verklaarde dat de fiets van haar 38-jarige moeder was. De moeder werd gehoord en zij bleek de fiets te hebben gekocht, wetende dat hij mogelijk van diefstal afkomstig was. Tegen haar wordt proces-verbaal voor heling opgemaakt. Zij deed afstand van de fiets.