Leefbaar Rotterdam


donderdag, augustus 13, 2009

Tariq Ramadan wederom in opspraak

Leefbaar raadslid Anita Fähmel heeft het stadsbestuur vragen gesteld nu blijkt dat hun integratieadviseur Tariq Ramadan een eigen, door het regime van Ahmed Ahmedinejad bekostigd, islamprogramma heeft op de Iraanse televisie. Fähmel wil onder meer van het college weten of Ramadan nog steeds een voor hun onomstreden integratieadviseur is.

Volgens een bericht op de website http://www.scienceguide.nl, getiteld Rotterdamse samenwerking met Iraans regime heeft Tariq Ramadan een programma op het internationale televisiestation Press TV, genaamd `Islam and Life` en wordt het volledig bekostigd door het regime in Teheran.

Fähmel: Zelfs na de repressie en de afschuwelijke berichten van het gevangen nemen van gewone Iranese burgers, van verkrachtingen en moord in gevangenissen gaat dhr. Ramadan gewoon met zijn uitzendingen door. Van enig bezwaar of protest tegen de gang van zaken of de handelswijze van het regime is niets merkbaar. Dit is te meer opvallend omdat het regime van Ahmadinejad en zijn knokploegen in het bijzonder hebben huisgehouden op universitaire campussen onder studenten, professoren en hoogleraren, collega´s van de heer Ramadan. De meest recente uitzendingen zijn van 30 juli en van 6 augustus 2009.

Na de Iranese presidentsverkiezingen is de koers van het televisiestation zo militant geworden dat een Britse presentator inmiddels is opgestapt. Ook het station in Jordanië mag inmiddels niet meer uitzenden en is zijn licentie als medium kwijt. De Britse mediaraad heeft Press TV al eerder berispt wegens overmatige eenzijdigheid in anti-Israëlische berichtgeving en discussiebijdragen.

Ook heeft Ramadan bij de zender enkele opmerkelijke collega´s. Zo is de Britse supporter van Saddam Hoessein, het Lagerhuislid George Galloway, die uit de Labourpartij is gezet vanwege zijn relatie met de Irakese dictator, politiek commentator. Ook de holocaustontkenner dr. Nicholas Kollerstrom wordt er instemmend aangehaald.

Wat Leefbaar Rotterdam betreft moet iemand die hier als rolmodel voor integratie fungeert onomstreden zijn. Bij Tariq Ramadan was dat vanaf zijn aanstelling in 2006 al niet het geval. Zo was er eerder al veel te doen over discriminerende uitspraken van Ramadan over homos en vrouwen. Daarnaast vind Leefbaar het, los van de inhoud van zijn programmas, verwerpelijk dat Ramadan zich laat betalen door het verwerpelijke totalitaire regime van Ahmedinejad.

Fähmel: Het normbesef van dhr. Ramadans heeft geen enkele toegevoegde waarde voor de Rotterdamse burgers, autochtoon of allochtoon, als hij zich inlaat met een regime dat afwijzend tegenover democratie en mensenrechten staat. Het is een schande voor onze stad om in hetzelfde rijtje betalende opdrachtgevers te staan als het Iranese regime. Fähmel vraagt het stadsbestuur het contact én het contract met Tariq Ramadan dan ook per direct te verbreken of er in elk geval voor te zorgen dat hij al zijn activiteiten in Rotterdam staakt.