Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Detailhandel Nederland: Verkiezing âBeste Binnenstad 2009-2011â nek-aan-nekrace

13/08/2009

Detailhandel Nederland presenteert vandaag de genomineerde gemeenten voor de verkiezing `Beste Binnenstad 2009-2011'. De gemeenten in Nederland hebben zich massaal ingeschreven. Wat dit jaar opvalt is dat de kwaliteit van de inzendingen nog hoger ligt dan bij voorgaande edities.

Door het groot aantal aanmeldingen is dit jaar een derde categorie toegevoegd: Dorpskernen (0-20.000 inwoners). De genomineerden in deze categorie zijn Haren (Gr.), Leerdam en Oost-Gelre. In de categorie `Middelgrote Steden' (20.000-70.000 inwoners) zijn Roermond, Tiel en Weert genomineerd. Voor de categorie `Grote Steden' wordt de keuze gemaakt tussen Den Haag, Breda en Maastricht.

Op basis van bereikbaarheid, veiligheid, verblijfsklimaat, vestigingszaken, horeca en samenwerking tussen detailhandel en gemeente zijn uiteindelijk de 9 genomineerden geselecteerd. Bijzonder aan deze verkiezing is dat de prijs wordt uitgereikt namens de winkeliers van Nederland. Winkels en binnensteden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Aan de jury, bestaande uit deskundigen uit het bedrijfsleven en de overheid, ook dit jaar de zware taak te beoordelen welke steden de juiste elementen bezitten om de titel `Beste Binnenstad' te mogen dragen.
De winnaars worden 8 oktober bekend gemaakt. Gekoppeld aan het thema `Wat lokaal is, moet lokaal blijven' belooft het een interessante en feestelijke dag te worden. Met het enthousiasme van Erik van der Hoff, bekend van onder andere Samenwonen en Het Blok, als dagvoorzitter en de persoonlijkheid van Annemarie Jorritsma als spreker kan het ook niet anders.

Detailhandel Nederland

Adres: Postbus 262
Plaats: LEIDSCHENDAM
Postcode: 2260AG
Telefoon: (070) 320 23 45
Website: http://www.dedetailhandel.nl
E-mail: info@dedetailhandel.nl

Detailhandel Nederland is de nieuwe vereniging van de Nationale Winkelraad van MKB-Nederland en de Raad Nederlandse Detailhandel (RND). Detailhandel Nederland is aangesloten bij VNO-NCW en MKB-Nederland. Detailhandel Nederland vertegenwoordigt alle winkeliers van Nederland.
De activiteiten van Detailhandel Nederland worden gefinancierd door het HBD.