Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.25 uur

Utrecht, 13-08-2009

Inbraak

HOUTEN De politie hield op woensdagavond 12 augustus een inbreker aan. Het onderzoek naar zijn twee medeverdachten wordt voortgezet.

Rond 23.30 uur zag een getuige dat drie jongens verdacht rondliepen in de wijk rond het Getijdewater. Hij gaf dit aan de politiemeldkamer door en die stuurde meerdere politie-eenheden die kant op. Vervolgens zag de getuige dat één van de verdachten hard uit de richting van het Kristalwater kwam rennen, in een auto sprong en ervandoor ging. Ook dit gaf hij aan de meldkamer door.

Agenten zagen de auto met de verdachte over het Kristalwater hen tegemoet komen rijden. Zij herkende de bestuurder als een 16-jarige jongen uit Nieuwegein. Zij gingen achter de auto aan, maar de verdachte deed zijn verlichting uit en ging er met hoge snelheid vandoor. De agenten raakten het zicht op de auto kwijt.

Bij verder onderzoek in de omgeving troffen agenten een tas met kennelijk gestolen goederen op het Kristalwater aan. Vervolgens kwam bij de politiemeldkamer de melding binnen dat er net op het Kristalwater een inbraak was gepleegd. De getuige meldde dat één van de andere verdachten in een andere auto in de buurt reed. Agenten zetten deze auto aan de kant en hielden de verdachte, een 21-jarige man uit Utrecht, aan.

De auto van de ontkomen verdachte werd in Nieuwegein aangetroffen. Agenten namen de auto in beslag. Tevens deden zij onderzoek in de woning van de ontkomen 16-jarige verdachte. Hij bleek niet aanwezig te zijn. De politie zet het onderzoek naar de aangehouden en twee ontkomen verdachten voort.

Onder invloed tegen boom

HOUTEN Een automobilist belandde in de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 augustus tegen een boom.

Rond 02.45 uur reed een 33-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Prins Bernhardweg, komende uit de richting van de Rondweg. Hij raakte de macht over het stuur kwijt, botste tegen een boom en kwam dwars op de weg tot stilstand. Agenten gingen ter plaatse. De Nieuwegeiner was niet gewond geraakt. Wel bleek hij te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 515 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke limiet is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. De zwaar beschadigde auto is door een takelbedrijf weggesleept.

Fietsers botsen

HOUTEN Op woensdagavond kwamen twee fietsers in botsing met elkaar. Eén van hen raakte gewond.

Rond 22.35 uur fietste een 16-jarige jongen uit Houten over Het Kant, komende uit de richting van De Slinger. Ter hoogte van het Weerwolfseind sloeg hij linksaf, maar verleende daarbij geen vrije doorgang aan een hem tegemoetkomende 16-jarige fietsster uit Houten, met een aanrijding tot gevolg.

Het meisje kwam ten val. Zij werd ter plaatse door een ambulancebroeder onderzocht. Zij bleek kneuzingen aan haar linkerbeen en arm te hebben en een mogelijke hersenschudding, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

De 16-jarige jongen had te veel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 330 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.