Politie Utrecht

Persberichten stad Utercht, 10.45 uur

Utrecht, 13-08-2009

Autobrand

UTRECHT Op het Vreelanthof is woensdag 12 augustus een personenauto in vlammen opgegaan. Omstreeks 21.10 uur kregen politie en brandweer de melding dat een auto in brand zou staan. De brandweer bluste de vlammen. De auto is daarna weggesleept. Ook een andere auto raakte beschadigd. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand. Volgens omstanders zou er kort voor de brand iemand zijn weggerend bij de auto vandaan. De politie komt graag in contact met getuigen die hier meer van weten. Hen wordt verzocht te bellen met de politie Utrecht op tel: 0900-8844.

Gewond door aanrijding

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg is woensdag een fietser gewond geraakt bij een aanrijding. Om 18.15 uur kreeg de politie een melding dat een automobilist en een fietser met elkaar in botsing waren gekomen ter hoogte van de Leliestraat. Het bleek dat een 19-jarige man uit Utrecht op zijn fiets vanaf de oversteekplaats aan de Amsterdamsestraatweg richting de Leliestraat wilde fietsen. Hij zag waarschijnlijk een 22-jarige automobilist uit Utrecht die in de richting van het centrum reed, over het hoofd. De fietser bleef met hoofdletsel op de grond liggen en is per ambulance overgebracht naar het UMC.

Samen stelen

UTRECHT In een winkel aan de St. Jacobsstraat zijn twee mannen, 46 en 28 jaar oud en uit Italië, aangehouden die samen merkkleding hadden gestolen. Woensdag gingen omstreeks 15.00 uur de alarmpoortjes af en hield beveiligingspersoneel twee mannen aan. Ze hadden een geprepareerde tas bij zich en daarin zat niet-afgerekende kleding. De politie kwam ter plaatse en hield de mannen aan. De 28-jarige man wordt overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie omdat hij als ongewenst vreemdeling te boek staat. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Agressieve winkeldievegge

UTRECHT - Een 26-jarige vrouw uit Bodegraven is woensdag aangehouden voor winkeldiefstal. Winkelpersoneel betrapte de vrouw om 17.10 uur toen ze een flesje parfum stal. Toen het personeel de vrouw wilde aanhouden, verzette zij zich. Na wat duw- en trekwerk kon de vrouw toch aan de gewaarschuwde agenten worden overgedragen. Ze had nog een vonnis openstaan en werd ingesloten. Ook kreeg de vrouw een winkelontzegging. Later die avond mocht de verdachte weer naar huis.

Omstanders houden fietsendief aan

UTRECHT - Op de Neude is een verdachte van fietsendiefstal aangehouden door omstanders. Omstreeks 12.40 uur zag een surveillerende agent dat een man door een groep burgers onder controle werd gehouden. De verdachte verzette zich hevig. De agent ging er snel heen en nam de man van de omstanders over. Dit ging echter niet zonder slag of stoot; de 18-jarige verdachte uit Oldebroek bleef zich verzetten en nu schoten twee omstanders de agent te hulp. Uiteindelijk kregen ze de man onder controle en werd hij overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek kort daarvoor een fiets te hebben gestolen van één van de omstanders. Op de plek van de diefstal werd een loper (moedersleutel) gevonden. Omdat de man als ongewenst vreemdeling te boek staat, zal hij worden overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.