Politie Haaglanden

Persberichten 13 augustus

Haaglanden, 13-08-2009

Aanrijding tussen twee autos
Den Haag Twee personenautos kwamen woensdag 12 augustus om 13.40 uur met elkaar in botsing op de kruising van de Vaillantlaan met de Hobbemastraat. De botsing ontstond toen beide autos elkaar tegemoet reden en er één plotseling linksaf sloeg voor de andere auto langs. De bestuurder van deze auto kon de botsing niet meer voorkomen. Om twee inzittenden, een 35-jarige vrouw en 36-jarige man uit Den Haag, te kunnen bevrijden, knipte de brandweer het dak van de auto. Beiden werden voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd, waar bleek dat zij geen lichamelijk letsel hadden opgelopen. De politie hield de bestuurder van het andere voertuig, een 38-jarige man uit Slowakije, aan vanwege zijn rol bij het ongeluk.

Met bakken uit het plafond
Den Haag Een behoorlijke lekkage verraadde donderdag 13 augustus om 05.40 uur een hennepkwekerij aan de Vollevenstraat. Omdat het water met bakken tegelijk uit het plafond kwam bij het ondergelegen pand, ging de politie poolshoogte nemen in de woning waar het water vandaan leek te komen. Daar troffen de agenten een aanzienlijke kwekerij, met ongeveer 350 hennepplanten aan. De bewoner van het pand, een 45-jarige man, werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De planten en nodige apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd.
Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie u nadrukkelijk aan contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Man na achtervolging aangehouden
Den Haag Na een achtervolging, deels met de auto en deels te voet, konden agenten donderdag 13 augustus rond 1.00 uur een 19-jarige man aanhouden op verdenking van heling. De agenten troffen de man met een nieuwe fiets zonder slot op de kruising van de Seghersstraat met de Van der Vennestraat aan. Toen zij de man aan wilden spreken, sprong hij op de fiets en ging ervandoor. Hierop zetten de agenten de achtervolging in. Toen de man zijn fiets aan de kant gooide en zijn vlucht te voet vervolgde, sprong een van de agenten uit de auto en ging er lopend achteraan. Uiteindelijk belandde de verdachte opnieuw in de Segherssstraat, waar hij kon worden aangehouden. Na onderzoek bleek de fiets te zijn gestolen in Rotterdam. De 19-jarige verdachte zit vast terwijl de politie de zaak in onderzoek heeft.

20-jarige rijdt verkeerslicht uit de grond
Den Haag Agenten hielden woensdag 12 augustus om 10.45 uur een 20-jarige Rijswijker aan. Bij de politie kwam de melding binnen dat een auto een fietsersverkeerslicht uit de grond had gereden en daarna was vertrokken alsof er niets aan de hand was. Getuigen konden de auto goed omschrijven. Agenten zagen even later een beschadigde auto, die aan de omschrijving voldeed, over de Neherkade rijden. Op de Slachthuislaan hielden agenten de bestuurder aan en namen hem mee naar het politiebureau voor verder verhoor.

Verdachten voor dealen aangehouden
Den Haag/Loosduinen De politie hield woensdag 12 augustus om 23.55 uur twee Hagenaars, 25 en 29 jaar, aan als verdachten voor het dealen van harddrugs. Het viel de buurtpreventie op dat er al een tijdje een auto met inzittenden geparkeerd stond op de Hildo Kroplaan en meldde dit bij de politie. Toen agenten de passagiers aanspraken, werden zij nerveus. Tijdens een fouillering kwamen meerdere bolletjes cocaïne, een dik pak geld en meerdere telefoons tevoorschijn. De Hagenaars werden aangehouden en voor verder verhoor meegenomen naar het politiebureau voor verder voor.

Thuishulp beroofde bejaarde man
Wassenaar De recherche van Bureau Wassenaar hield woensdag 5 augustus een 27-jarige Haagse aan. De vrouw wordt ervan verdacht dat zij een 76-jarige man uit Wassenaar een bedrag van 6000 euro afhandig maakte. De vrouw werkte als medewerker van een thuiszorgorganisatie bij de man. Op zijn verzoek deed de Haagse regelmatig boodschappen voor hem en rekende deze af met zijn pinpas. In juni nam de vrouw de pas echter mee naar huis, zonder dat de Wassenaarder dit wist. In totaal wist de vrouw bij diverse pinautomaten in Nederland een bedrag van 6000 euro te pinnen.
De man ontdekte dat er geld van zijn rekening af was gehaald en dat hij zijn pinpas miste. Hij deed aangifte bij de politie, waarna de recherche een onderzoek startte. Al snel viel in het onderzoek de rol van de thuiszorgmedewerkster op. Tijdens verhoor bekende zij de diefstal. Wat zij met het geld deed, wilde de verdachte niet vertellen. De vrouw kreeg een dagvaarding en moet zich later dit jaar bij de rechter verantwoorden voor de diefstallen.

Fietser botst tegen auto
Wassenaar een 40-jarige fietser uit Den Haag botste woensdag 12 augustus om 18.45 uur op de kruising Buurtweg en de Willem III-laan tegen een van rechts komende auto, bestuurd door een 49-jarige inwoner van wassenaar. De GGD vervoerde het slachtoffer naar het ziekenhuis met diverse verwondingen. Hij maakt het naar omstandigheden redelijk.

Kop-staart met drie partijen
Westland/s-Gravenzande Bij een kopstaart aanrijding woensdag 12 augustus om 16.20 uur op de Naaldwijkseweg raakten drie personenauto beschadigd. Een 60-jarige man uit Hoek van Holland zag te laat dat het verkeer voor hem stagneerde de automobilist botste op zijn voorganger die doorschoof tegen een andere auto. De GGD behandelde enkele inzittenden aan hun verwondingen. De weg was enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Blaffende hond belemmert hulpdiensten
Westland/Maasdijk Een blaffende hond woonachtig op de Maasdijk zorgt regelmatig voor overlast voor de hulpdiensten. Medewerkers van de ambulancepost constateerden onlangs dat als zij met een spoedrit (met zwaailicht en sirene) over de Maasdijk rijden een herdershond aan komt rennen die luid blaffend het verkeer belemmert. Uit een ingesteld onderzoek, bleek dat het dier van de voorbijrijdende hulpdiensten dusdanig over zijn toeren raakt dat hij de weg op rent. Met zijn bazin is afgesproken dat zij maatregelen treft om te voorkomen dat het dier de weg op loopt.

Autokraker aangehouden
Delfgauw De politie hield donderdagochtend 13 augustus om 04.20 uur een 22-jarige Rotterdammer aan op verdenking van diefstal uit een bestelauto. Een getuige betrapte de man en belde direct via 112 de politie. Op zijn aanwijzingen wisten de agenten de 22-jarige man te achterhalen. Hij had in de Spiegelmakerstraat een auto opengebroken en daaruit een tas weggenomen.

Minderjarigen krijgen boete
Zoetermeer Vijf minderjarigen (14-15 jaar) kregen woensdag 12 augustus een bekeuring. Het vijftal wikkelde enkele rollen tape om een elektriciteitshuisje heen. De tape was vermoedelijk weggenomen vanaf een nabij gelegen bouwplaats. De jongeren kregen een bekeuring voor baldadigheid.