Gemeente Bodegraven

DepoDogs in Broekvelden

depodogs.bmp
Op dit moment zet het Wijkteam Broekvelden zich in om het de hondenbezitters in Bodegraven zo gemakkelijk en aangenaam mogelijk te maken. Zo is er pas geleden in samenwerking met de gemeente een hondenstrand gerealiseerd waar men de hond kan laten zwemmen. En nu zijn er negen depodogs geplaatst in de wijk, want ondanks dat de hondenbezitter belasting betaalt, blijft hij of zij verantwoordelijk voor het opruimen van de hondenpoep.

Depodogs zijn speciale vuilnisbakken voor uitwerpselen van honden. Een milieuvriendelijk zakje wordt uit de voorkant van de depodog getrokken en als een soort handschoen gebruikt om de uitwerpselen op te rapen. Deze depodogs zijn geplaatst langs druk bezochte `hondenuitlaatroutes'.

Wijkteam Broekvelden is van mening dat schone veldjes en pleinen, waar kinderen hondenpoep vrij kunnen spelen, een grote bijdrage leveren aan de verbetering van de leefbaarheid. Te vaak spelen kinderen nog op veldjes waar hondenpoep ligt met alle gevolgen van dien. Ondanks dat de aanschaf van een depodog vrij prijzig is, vindt het wijkteam dit toch zo belangrijk dat er besloten is om er 9 te bestellen en te financieren uit het leefbaarheidbudget. Daarnaast ziet het wijkteam ook een sociale functie voor deze uitlaatroutes. Mensen ontmoeten elkaar onderweg, maken een praatje en houden tegelijkertijd een oogje in het zeil.