Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 12-08-2009

Man aangehouden voor bezit van drugs en gestolen goederen

RUCPHEN: De politie kreeg dinsdag even voor het middaguur melding dat er al geruime tijd een auto stil zou staan in de Achterhoeksestraat. Er zou een man in de auto zitten. De politie ging een kijkje nemen en troffen een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in de auto aan. Hij vertelde dat hij in de auto zat te slapen. Bij het aanspreken van de man rook men een henneplucht. In de auto werd een zakje met 140 gram hennep aangetroffen. Ook werd er veel apparatuur, waaronder meerdere mobiele telefoons, en een gestolen creditcard in de auto gevonden. De goederen zijn in beslag genomen en de 33-jarige man is aangehouden in verband met heling. Hij is voor verder onderzoek op het politiebureau in verzekering gesteld. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Flessentrekker tafelt en overnacht proletarisch

BREDA: De politie hield dinsdag aan het begin van de avond een 24-jarige man uit Helmond aan voor flessentrekkerij. De man had bij meerdere gelegenheden in de binnenstad van Breda overnacht, gegeten en gedronken en kon vervolgens de rekening niet betalen. Nadat de rekeningen van de man opliepen bij een gelegenheid aan de Grote Markt, was men zijn gegevens gaan nalopen en bleek dat het een en ander niet te kloppen. Toen men besloot dat hij het hotel moest verlaten, bleek dat hij niet kon afrekenen. Korte tijd later werd de man bij een ander hotel in de binnenstad gesignaleerd. De medewerkers van de eerste gelegenheid waarschuwde hen voor de man. De politie werd gealarmeerd en wederom bleek hij de rekening van honderden euro's niet te kunnen betalen. De verdachte is in de Torenstraat gearresteerd en is in verzekering gesteld. Hij gaf toe schuldig te zijn aan
flessentrekkerij, maar verklaarde er niets aan te kunnen doen.

Drietal aangehouden na inrijden op medewerker benzinestation

BREDA: Dinsdag meldde een medewerker van een benzinepomp aan de Kapittelweg dat er zojuist een auto weg was gereden, waarvan de bestuurder had getankt zonder te betalen. De medewerker had geprobeerd de automobilist tegen te houden en was voor de auto gesprongen. De bestuurder was echter doorgereden en de medewerker moest opzij springen om niet geraakt te worden. Hierbij sloeg de medewerker in een reflex een raam van de auto stuk. De politie ging met behulp van de omschrijving van de auto en het signalement van de inzittenden op zoek. De auto kon in de Rat Verleghstraat staande worden gehouden. De auto bleek niet verzekerd en is door de politie meegenomen. In het voertuig lagen o.a. sieraden, dure autoapparatuur en een mes. Deze zijn voor onderzoek in beslag genomen. De drie inzittenden, twee 19-jarige mannen en een 20-jarige man uit Etten-Leur, zijn aangehouden en in gesloten voor onderzoek.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen

Man aangehouden voor mishandeling ex

BREDA: Dinsdagavond meldde een bewoonster van een pand in het centrum dat ze zojuist was mishandeld door haar ex. Ook had hij goederen vernield. Bij aankomst van de politie verklaarde de vrouw dat ze die dag ruzie had gekregen met haar ex-vriend. Hij was vervolgens naar haar woning gekomen en had haar daar geduwd, geslagen en geschopt. Ook was er onder andere een wasrek kapot gegaan door zijn toedoen. De politie nam aangifte op van de 21-jarige vrouw. De 24-jarige verdachte uit Breda is in zijn woning aangehouden en op het bureau in
verzekering gesteld. De man verklaarde dat ze ruzie hadden om
eigendommen en dit was uitgemond in een strubbeling. De verdachte ontkende de vrouw te hebben mishandeld.

Twee aanhoudingen na ruzie in horecagelegenheid

BREDA: De politie kreeg woensdag rond 03.00 uur melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid in de Vismarktstraat. Bij aankomst trof de politie twee mannen, waarvan een in het gezicht was geslagen en de ander met een fles op het hoofd was geslagen.
De politie hield een 25-jarige man uit Utrecht en een 23-jarige man uit Maastricht aan.
Van een 19-jarige Bredanaar werd kort aangifte opgenomen voordat hij zich met een hoofdwond bij het ziekenhuis meldde. Van de andere gedupeerde zal ook aangifte worden opgenomen.
De man uit Maastricht ontkende mishandelingen te hebben gepleegd en verklaarde juist tussenbeide te zijn gekomen. De man uit Utrecht bekende klappen te hebben uitgedeeld. Na verhoor zijn de beide verdachten woensdagmiddag in vrijheid gesteld.

Beschonken bestuurder rijdt tegen lantaarnpaal

BREDA: Een getuige meldde woensdag om 05.15 uur dat er in de
Rithsestraat een auto tegen een lantaarnpaal was gereden. De
bestuurder zou dronken zijn en zijn weggelopen in de richting van de Vloed. Hier trof de politie een man aan die aan het signalement voldeed en erg onvast ter been was. Bij het aanspreken van de man werd een duidelijke alcohollucht geroken. De man is aangehouden. Hij verzette zich hierbij hevig, liet zich telkens op straat vallen en wilde niet meer opstaan. Omdat de 34-jarige verdachte uit Breda weigerde mee te werken liep hij bij zijn aanhouding verwondingen op aan zijn voet.
Op het politiebureau kon de man een ademanalyse niet voltooien. Van hem is bloed afgenomen. De verdachte verklaarde zich niets te
herinneren van die nacht. Tegen de Bredanaar zal proces-verbaal worden opgemaakt in verband met roekeloos rijden, het verlaten van de plaats van een ongeval en rijden onder invloed.

Man aangehouden voor diefstal aanhangwagen

SINT WILLEBRORD: De politie hield woensdagochtend een inwoner van Sint Willebrord aan in de Fazantstraat. De politie had eerder melding gekregen dat er in Deurne-Diest (Be) een aanhangwagen was gestolen. De getuige had het signalement van de aanhangwagen en de auto doorgegeven en de politie trof zowel de auto als de aanhangwagen aan in de Fazantstraat. De 52-jarige verdachte verklaarde dat hij de
aanhangwagen particulier had aangeschaft. Na contact met de eigenaar bleek dat hij was ingelicht over de diefstal door een getuige. Hij zal woensdag aangifte doen van diefstal. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Wateroverlast leidt naar hennepkwekerij

BREDA: Woensdag werd er melding gemaakt van wateroverlast bij een pand aan de Coulissen. Het water stroomde uit de woning en de bewoners konden niet worden bereikt.
Nadat de voordeur was opengemaakt bleek het hele pand onder water te staan en was direct duidelijk dat er een hennepkwekerij in het pand zat.
De energiemaatschappij en Brabant Water werden gebeld zodat de politiemedewerkers het pand veilig konden betreden. Bij het openen van de voordeur zag men direct stroomdraden liggen.
In het pand werd in een slaapkamer een hennepkwekerij met ruim 220 hennepplanten aangetroffen. De kwekerij is geruimd en de planten en bijbehorende apparatuur is in beslag genomen ter vernietiging. In het pand was duidelijk te zien dat er onlangs brand was geweest. Er was bij de kwekerij brandschade te zien.
Er nog geen aanhoudingen verricht.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 12-08-2009 16:15 | © Regio Midden en West Brabant |